''Mustafa Kemal Atatürk bir fikirdi ve ölümü ile sonsuzluk oldu''

''Mustafa Kemal Atatürk bir fikirdi ve ölümü ile sonsuzluk oldu''

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 85 yıl önce aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü sebebi ile mesaj yayımladı.

Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Bazen tek bir isim yeter. Kimilerine umut olur, kimilerine önder, kimilerine cesaret, kimilerine güç olur. En karanlık gecenin ortasında şafak olur bir isim. Çığlığına yardım, kimsesizliğine ana baba olur. Yüzbinlerce insana ışık olur, vatan toprağında filizlenen bir çiçek olur. Tek bir isim. Sadece tek bir isim. O isim onlarca sıfatın tanımı olur. Dahi, lider, vatan, millet, özgürlük, bilim, eşitlik, gelecek, sevgi, ata. Köklerinden sökülmeye çalışan bir milletin her şeyi oldu o isim. Mustafa Kemal iken Atatürk oldu. Askerken Başöğretmen, yetimken bir millete baba oldu.

Türkiye Cumhuriyeti onunla doğdu, onun ışığında büyümeye devam ediyor. Bu dünyadan bir Mustafa Kemal geçti derlerse yalan söylemiş olurlar. Gördükleri sadece 9'u 5 geçe solan naçiz bir bedendi. Mustafa Kemal Atatürk bir fikirdi ve ölümü ile sonsuzluk oldu.

Her yıl 10 Kasım'da aynı saatte onu saygı, sevgi ve minnetle anıyor ve arıyoruz.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN