Okullar açılıyor: İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak

Okullar açılıyor: İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak

İstanbul'da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bilet entegrasyonuna dâhil toplu ulaşım araçları 06.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek. Kent genelinde trafik ve güvenlik önlemleri artırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla, yeni eğitim öğretim yılının ilk günü olan 14 Eylül Pazartesi günü toplu ulaşım düzenlemesine gidildi. İBB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan ortak eylem planı kapsamında kent içi trafikte aksama yaşanmaması için tedbirler alındı.

Bilet entegrasyonuna dâhil tüm toplu taşıma araçları 06.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşlara ücretsiz hizmet sunacak.

İstanbul genelinde belirlenen 808 kritik noktada 1.496 ekip ve 3 bin 151 personel görev yapacak. Okul servis araçlarına yönelik denetimler sıklaştırılacak.

Olası araç arızaları ve maddi hasarlı kazalara hızlı müdahale amacıyla 33 çekici hazır bulundurulacak. Ayrıca okul güzergâhlarında 30 Yerinde Çözüm Aracı ve 60 personel sahada aktif görev alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN