Ankaralılar dikkat! 29 Ekim için açıklandı: Saat 13:00'te başlayacak 17:00'ye kadar devam edecek

Ankaralılar dikkat! 29 Ekim için açıklandı: Saat 13:00'te başlayacak 17:00'ye kadar devam edecek

Ankara'da yaşayanlar için dikkat çekici bir açıklama geldi. 29 Ekim günü saat 13:00'te başlayacak uygulama 17:00'ye kadar devam edecek...

Ankaralılara sevindiren haber geldi. Şehrin sembolik simgeleri arasında yer alan Atatürk Müze Köşkü, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor.

Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ikametgahı olarak kullanılan tarihi yer, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyet'in simgesi haline geldi.

ataturk-muze-kosku.jpg

Ankara'nın en yüksek noktalarından birinde yer alan ve etrafı ağaçlarla çevrili olan köşk, doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.

ataturk-muze-kosku-001.jpg

TARİHE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Köşkün içerisinde yer alan Çankaya Sofrası, Elçi Kabul Salonu, Zübeyde Hanım'ın yatak odası, İsmet İnönü'yle bilardo oynadığı salon ve çalışma odaları, köşkün önemini artırıyor.

ataturk-muze-kosku-2.jpg

1950 yılında Atatürk Müze Köşkü ismiyle ziyarete açılan köşk, Türk milleti için oldukça önemli bir yere sahip.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel köşk ziyaretçilerini ağırlayarak, onlara tarihi mekanı keşfetme imkanı sağlayacak.

ataturk-muze-kosku-3.jpg

SAAT 17:00'YE KADAR ZİYARETE AÇIK

Ankara'nın simgeleri arasında yer alan tarihi köşk, 2021 yılında restorasyona girmişti. Tadilat işlemleri tamamlanan köşk, 29 Ekim günü saat 13:00 ile 17:00 saatleri arasında yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN