Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden 'kovboy taktiği' ile satış

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden 'kovboy taktiği' ile satış

Ordu Büyükşehir Belediyesi, arsası değerlenen belediyeye ait Altınordu Mezbahası'nı satışa çıkardı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler 2 ay önce, satış kararı alınan belediye binası için “Satma diye bir şey yok. Deneme yaptık. Kovboy filmlerinde olur. Çubuğun üzerine şapka takarlar, gösterirler. Ondan sonra ateş ederler” demişti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Resmi Gazete’ye verdiği ilanla 3 parseli satışa çıkardı. Satışa çıkarılan parsellerin birinin üzerinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Altınordu Mezbahası” bulunuyor. 24 Kasım 2021 tarihinde yapılacak ihalede, mezbahanın bulunduğu arazi için 29 milyon 700 bin TL muhammen bedel belirlendi. Karadeniz sahil yolunu oluşturan Atatürk Bulvarı üzerinde ve Ordu’nun en büyük nehri Melet Irmağı kenarında bulunan Altınordu Mezbahası son derece değerli bir konumda bulunuyor. Mezbahanın bulunduğu arazi 8 bin 658 metrekare büyüklüğünde.

Satışı yapılacak olan ikinci arsa ise Şahincili Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunuyor ve minibüs durağı olarak kullanılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, aynı gün satışını yapacağı 5172 ada 1 parsel için ise 6 milyon 600 bin TL muhammen bedel belirledi. Bin 138 metrekarelik arazi mezarlığın bitişiğinde bulunuyor.

Aynı gün satılacak olan üçüncü arsa ise Selimiye Mahallesi'nde bulunuyor. 343 ada 22 parselde bulunan ve 301 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde, 10 daireli 5 katlı bir apartman bulunuyor. Burası için ise 2 milyon 200 bin TL muhammen bedel belirlendi.

sdsds.jpg

HİLMİ GÜLER'DEN KOVBOY TAKTİĞİ

AK Partili Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Belediye Meclisi’nin eylül ayında belediye ek hizmet binası için aldığı satış kararını, “Deneme” olarak nitelemişti.

ANKA Haber Ajansı’nın 30 Eylül 2021 tarihinde geçtiği haberde özetle şöyle denilmişti:

“Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, katıldığı bir televizyon programında, bina için alınan satış kararına ilişkin, ‘Satma diye bir şey yok. Deneme yaptık. Kovboy filmlerinde olur. Çubuğun üzerine şapka takarlar, gösterirler. Ondan sonra ateş ederler. Neyin ne olduğunu gördük’ dedi”.

2019 belediye seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Hilmi Güler, 2002-2009 yılları arasında 7 yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmıştı.

DAHA ÖNCE SATIŞA ÇIKARILAN ARSALAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl daha önce satışa çıkardığı bazı arsalar şunlar:

Altınordu Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 2650 ada 1 parselde kayıtlı 5 bin 716 metrekarelik arsa. Muhammen bedeli olan 17 miyon 350 bin TL.

Altınordu Eskipazar Mahallesi’nde bulunan 5016 ada 5 parselde. 2 bin 773 metrekarelik arsa için 5 milyon 600 bin TL muhammen bedel belirlenmişti.

Aybastı Sarıyar Mahallesi’nde 111 ada 40 parselde. 0 bin 922 metrekarelik tarla için 98 bin TL muhammen bedel belirlenmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN