Otogar ihalesi, temel atma töreninden sonra yapıldı

Otogar ihalesi, temel atma töreninden sonra yapıldı

Gaziantep'te eylülde ayında temel atma töreni yapılan Nurdağ otogarının ihalesinin 21 gün sonra yapıldığı ortaya çıktı. Pazarlık usulü ile düzenlenen ihaleye ise tek firmanın katılması dikkat çekti.

Gaziantep'in Nurdağ ilçesinde yapılacak otogar için 13 Eylül 2022 günü temel atma töreni düzenlenmişti. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve AK Partili milletvekilleri katılmıştı.

Fakat temeli atılan otogar için henüz ihalesi gerçekleşmeden tören düzenlendiği ortaya çıktı.

İHALE, TEMEL ATILDIKTAN SONRA YAPILDI

Otogarın ihalesi, AK Partili Ökkeş Kavak'ın başkanlığını yaptığı Nurdağı Belediyesi tarafından iki gün sonra 15 Eylül 2022'de yapıldı, 21 gün sonra da ihalenin sonucu açıklandı.

'Adrese teslim' tartışmalarına konu olan 'pazarlık usulü' ile düzenlenen ihaleye tek firma katıldı. Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden iki firmanın ilgilendiği ihale dosyasına sadece bir kişi teklif verdi.

İhaleyi 2 milyon 676 bin 500 liraya Çakırbeyli Lojistik Yapı ve Ticaret Limited Şirketi aldı.

gaziantep-nurdag-otogari-temel-atma-1.jpg

"BU DURUMA İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUZ"

OdaTV'ye konuşan Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, 2 milyon 718 bin lira maaliyeti bulan otogar yapımı için "Hukukta siz yıkın; karar arkadan geliri biliyorduk da temeli atın, ihale arkadan gelire ilk defa şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Uğur Kalkan yaşanan süreci şöyle anlattı:

"Geçtiğimiz ay Nurdağı otogarı için temel atılma töreni yapılmıştı. O törenden sonra otogarın gerekli olduğunu fakat bu temel atmanın hangi ihaleye istinaden yapıldığını sormuştum. Çünkü Nurdağı Otogarı için yapılan ihale iptal edilmişti.

Yapmış olduğum incelemede 13 Eylül'de temeli atılan yerin 15 Eylül'de ihalesinin yapıldığını, 6 Ekimde de sözleşme imzalandığını tespit ettim. Yani önce temel atılmış ondan sonra ihale yapılmış.

Hukuki kararlar için siz yıkın, mahkeme kararları arkadan gelir söylemine hem Gaziantep'te hem de ülkemizin değişik yerlerinde şahit olmuştuk.

Temeli atalım ihale arkadan gelir durumuna ilk defa şahit oluyoruz. İhalesi olmayan bir yere temel atmak vatandaşın aklıyla dalga geçmektir. Bunu da kamuoyunun vicdanına havale ediyorum."

gaziantep-nurdag-otogari-temel-atma-2.jpg
Nurdağı Belediyesi'nin internet sitesinden açılışın 13 Eylül 2022'de yapılacağı duyurmuştu

gaziantep-nurdag-otogari-temel-atma-3.jpg
İhaleye 15 Eylül 2022'de çıkıldığını ve 6 Ekim 2022'de sonuçlandığını gösteren EKAP ilan bilgileri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN