Pülümür'deki yangın devam ediyor

Pülümür'deki yangın devam ediyor

Tunceli'de Hozat, Milli Park, Aktuluk ve Roj Deresi olmak üzere 4 noktadaki yangın söndürüldü. Ancak Pülümür'deki Balpayam bölgesinde yangın sürüyor.

Türkiye'nin alan bakımından en büyük 2'nci, ekosistem ve yaban hayatı açısından da en zengin 1'inci Milli Parkı Munzur Vadisi'nin içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan yangın, soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü.

1-001.jpg

VALİLİK: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Özel güvenlik bölgesi ve sarp olduğu için karadan müdahale yapılamayan Roj Deresi Mirik Mezrası'ndaki yangın 3 gün boyunca yangın söndürme helikopteriyle yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Tunceli Valiliği, "Merkez Zel Dağı Kutu Deresi yangını, söndürme helikopterinin sabah erken saatlerden bu yana çalışmasıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları havadan devam ediyor" açıklamasını yaptı.

2-001.jpg

PÜLÜMÜR'DE YANGIN DEVAM EDİYOR

Pülümür Balpayam bölgesinde 2 gün önce çıkan orman yangını ise devam ediyor. Bölgede 2 yangın söndürme helikopteri müdahalesini sürdürüyor. Karadan da ekipler yangına müdahale etmek için çalışmalarına başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN