Risk Yönetimi Komisyonu TMMOB Temsilcileri ile bir araya geldi

Risk Yönetimi Komisyonu TMMOB Temsilcileri ile bir araya geldi

Çanakkale Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda kurulan Kentsel Risk Yönetimi Komisyonu Toplantısı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çanakkale İl Koordinasyon Kurulu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Depreme dirençli bir kenti hayata geçirmek amacı ile çalışmalarına hızla başlayan Çanakkale Belediye Meclisi Kentsel Risk Yönetimi Komisyonu, TMMOB temsilcileri ile bir araya geldi. Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda 10 Mart 2023 Cuma günü düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi Kentsel Risk Yönetimi Komisyonu üyeleri Süleyman Canpolat, Deniz Erdem, Musa Oyan, Muharrem Kocabey, mimar ve mühendisler odaları temsilcileri, İmar ve Şehircilik Müdürü Kemal Albayrak ile Fen İşleri Müdürü Hakan İnci katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Gökhan, Çanakkale’de oluşabilecek herhangi bir olası depremin kenti olumsuz etkilememesi ve depreme dirençli bir kent oluşturmak amacı ile başlatılan çalışmaların hızla ilerlediğini ifade ederek; “Depreme dirençli bir kenti nasıl oluşturabiliriz diye bir araya geldik. Bu kurul bir ortak akıl oluşturmalı. Buradan çıkacak olan ortak akıl, insanların yanlış bilgilendirilmesine ve bir panik ortamı yaratılmasına izin vermeyecektir. Bu kurul bilimin ışığında kararlar alacak ve uygulayacaktır. Bu kentin denetimini ve kontrolünü hep birlikte yapacağız. Bu konuda her birimize görev düşüyor. Bu kurulda deprem öncesinde yapacaklarımızın yanı sıra sonrasında yapacaklarımızı da planlamalıyız. Onunla ilgili de sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Gökhan’ın açılış konuşmasının ardından karşılıklı sohbet ortamında geçen toplantıda, kentte meydana gelebilecek olası bir deprem öncesinde alınması gereken tedbirler, kentteki riskli yapıların nasıl belirleneceği, depreme dayanıklı yapıların oluşturulması gibi depreme dirençli bir kent oluşturulması adına atılması gereken adımların yanı sıra olası bir deprem sonrasında alınması gereken önlemler ve bu konuda bir hareket planı çıkarılmasına yönelik konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN