Sağanak yağış barajlara yaradı: Bir günde büyük artış

Sağanak yağış barajlara yaradı: Bir günde büyük artış

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış barajlara adeta can suyu oldu. Bir günlük yağış, barajlara yüzde 5,41 doluluk sağladı. İstanbul barajlarının dün sabah genel doluluk oranı yüzde 25,62 iken bugün yüzde 31,03'e yükseldi.

Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği eylül ve ekim aylarından sonra kasım yağışları barajlara yaradı. İstanbul'da kuraklık nedeniyle yüzde 16'ya kadar düşen baraj doluluk oranı günlerdir etkisini sürdüren şiddetli yağışların ardından yükselişine devam etti.

Kentte bir günlük yağış barajlara yüzde 5,41 doluluk sağladı. Dün sabah saatlerinde yüzde 25,62 olan genel doluluk oranı yüzde 31,03'e yükseldi.

5.jpg

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Ülkenin Batı kesimini etkisi altına alması beklenen sağanak yağış için Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında İstanbul'un da bulunduğu 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Valilikler sağanak yağış sonrası yaşanabilecek sel ve su baskınları için dikkatli olunmasını istedi.

Batı bölgelerdeki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. İşte sarı kodlu uyarı verilen iller:

İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL BARAJLARININ DOLULUK ORANLARI

Ömerli: 55,02

Elmalı: 73,79

Darlık: 45,21

Alibey: 38,59

Istrancalar: 32,96

Terkos: 16,1

Büyükçekmece: 16,07

Sazlıdere: 12,85

Kazandere: 14,09

Papuçdere: 8,86

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN