Seçer: ''Benim adayım elbette Kılıçdaroğlu''

Seçer: ''Benim adayım elbette Kılıçdaroğlu''

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programının canlı yayın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seçer, Türkiye’yi sıkıntıya sokan önemli konuların başında yolsuzluklar ve israfın geldiğinin altını çizerek, “Benim harcadığım para halkın parası. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz, kimseye kesemizden para vermiyoruz dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk TV’de Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programının canlı yayın konuğu oldu. Hem gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan, hem de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini Halk TV ekranlarında anlatan Seçer, Türkiye’yi sıkıntıya sokan önemli konuların başında yolsuzluklar ve israfın geldiğinin altını çizerek, “Benim harcadığım para halkın parası. Biz kimseye ulufe dağıtmıyoruz, kimseye kesemizden para vermiyoruz” dedi.

Metro ile ilgili de konuşan Seçer, “Ben destekten öte adalet istiyorum, fakat metroyu ne olursa olsun yapacağız” dedi.

Belediye’de mali disiplini sağladıklarını ve kurumu güçlü bir mali yapıya kavuşturduklarının altını çizen Seçer, “Bir kurumun elbette borcu olacak, ama bunun bir mantık silsilesinde ve rasyonel olması lazım. Biz bunu gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

18 Aralık’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin miting için Mersin’e gelecek olmasıyla ilgili Seçer, “Onur duyarız. Türkiye’nin önemli bir siyasi partisinin genel başkanı geliyor. Demek ki Mersin cazibe yeri. Mersin gönlü bol, demokrasi kentidir, Atatürk kentidir. Oy veren ve vermeyen herkesi kucaklıyoruz” şeklinde konuştu.

67867867867867.jpg

CHP’li veya Millet İttifakı’na mensup belediyelerin ‘terörle iltisaklı personel çalıştırdığı’ yönünde Hükümet kanadından yapılan açıklamalara cevap veren Seçer, “Belediye’ye alınacak olan personeller için belli kurallar var ve bu kuralları devlet koymuştur. Dolayısıyla personel alımında adli sicil ile güvenlik ve arşiv soruşturmaları esas olup, bu incelemeyi de Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı yapmaktadır” dedi.

Başkan Seçer, “Her iki kişiden birinin oyunu almış belediye başkanlarını; hiç kimse bu kadar rahat itham altına alamaz, iftira atamaz, halkın önüne tartışma konusu edemez. Hukuk devleti, yasa var, nizam var, kanun var, savcı var, mahkeme var. Her şey orada görülür” diye konuştu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği yönündeki tartışmalara istinaden Seçer, “Tabi ki bir CHP’li olarak ben, Sayın Kılıçdaroğlu’nu aday olarak görmek isterim” dedi.

6’lı masanın sağlam kalması gerektiğine de dikkat çeken Seçer, “Türkiye’nin temel sorunları var. Halka güven vermek ve istikrarlı bir görüntü çizmek lazım. Gerisi gelecektir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN