Şehrin ortasında rehine krizi: Kabusta ikinci gün

Şehrin ortasında rehine krizi: Kabusta ikinci gün

Çorum'da ayrı yaşadığı eşini dün saat 17.00'de rehin alan Mustafa Y. yaklaşık 18 saat süren ikna çalışmalarının ardından silahını teslim etti. Öte yandan Mustafa Y'nin daha önce de bir berber dükkanında eşiyle yaşadığı sorunlardan sorumlu tuttuğu iş yeri sahibini ve o sırada orada bulunan müşterileri de rehin aldığı ortaya çıktı.

Çorum'da dün saat 17.00'de meydana gelen olayda bir süre önce cezaevinden tahliye olan Mustafa Y. ayrı yaşadığı eşi Merve K.'yı av tüfeğiyle rehin aldı. Evden bir el silah sesi duyulması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sokakta güvenlik önlemi aldı.

5793653.jpg

Polis ekipleri, ikna çalışması başlattı. İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerine gelerek müzakerelere katıldı.

SAVCI DA İKNA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Müzakereler sırasında yemek verilen şüpheli; tüfeği gece saatlerinde pencereden polislere teslim etti. Savcı da olay yerine gelerek, ikna çalışmalarına katıldı.

5793649.jpg

Öte yandan, gece boyu süren ikna çalışmaları sırasında bölgede görev yapan sağlık ve polis ekiplerinin yanı sıra haber nöbetindeki gazeteciler de sokakta ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

REHİNE KRİZİ 18 SAAT SÜRDÜ

Polis ekiplerinin yaptığı müzakereler sonucu Mustafa Y. bir süre sonra çocukları, baldızı ve kaynanasını serbest bıraktı.

Yaklaşık 18 saat süren ikna çalışmalarının ardından Mustafa Y., silahını polise teslim ederek evden çıktı.

DAHA ÖNCE DE 4 KİŞİYİ REHİN ALMIŞTI

Mustafa Y., geçen yıl 22 Ağustos'ta, bir berber dükkanında eşiyle yaşadığı sorunlardan sorumlu tuttuğu iş yeri sahibi ile çalışan ve müşterilerin bulunduğu 4 kişiyi, pompalı tüfekle rehin almış, polisin 5 saat süren çabası sonucu eylemine son vermişti.

5793651.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN