Sokak köpeği tüfekle vurularak öldürüldü, 7 yavru annesinin ölüsü başında bekledi

Sokak köpeği tüfekle vurularak öldürüldü, 7 yavru annesinin ölüsü başında bekledi

Ordu'da bir sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Hayvanseverlerin 7 yavrusu başında beklerken bulduğu köpeğin vücudunda 6 saçma tespit edildi. Yavru köpekler belediyenin verdiği kulübede hayvanseverler tarafından bakıma alındı.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi'nde, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, yayla yolunda bulduğu sokak köpeği ve 7 yavrusuna sahip çıktı, evinin yakınında bir kulübede beslemeye başladı. Köpekleri beslemek için dün kulübeye giden Özdemir, anne köpeğin kanlar içerisinde yerde yattığını, 7 yavrusunun da başında beklediğini gördü. Çağırılan veteriner, köpeğin öldüğünü belirledi.

Jandarma ekipleri, çevrede inceleme yaptı. Veterinere götürülen ölü köpeğin vücudunda 6 saçma tespit edilirken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Yavru köpekler belediyenin verdiği kulübede bakıma alındı.

'YAVRULARA TORUNUM GİBİ BAKACAĞIM'

HAYKONFED Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir'in annesi Pempe Özdemir'in bakımını üstlendiği köpeklerin muayene ve aşıları da yapıldı. Pembe Özdemir, "Ben yavru köpeklere torunlarım gibi bakacağım" dedi.

'VİCDAN SAHİBİ OLUN'

HAYKONFED Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, "Yavru köpeklerimizi vurulan annelerinin başında beklerken bulduk. Çok üzgünüz. İnsanların vicdan sahibi olması lazım. Önüne gelen av tüfeği alamasın. Psikolojik dengeleri ölçülüp ona göre ruhsat verilsin. Bu tür olaylar yaşansın istemiyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN