Ankara Yenimahalle merkezli 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, 11.48 km derinlikte gerçekleşen sarsıntı kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililerden olumsuz bir durum bildirilmezken, vatandaşlara tedbirli olunması çağrısı yapıldı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
AFAD SON DEPREMLER
AFAD’ın verilerine göre, deprem 17 Şubat 2025 tarihinde saat 13.20’de (TSİ) gerçekleşti. Sarsıntının merkez üssü Yenimahalle olarak belirlenirken, depremin 11.48 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi.
Ankara ve çevresinde hissedilen sarsıntının ardından yetkililerden herhangi bir olumsuzluk bildirilmezken, vatandaşların tedirgin olduğu görüldü. Yetkililer, depremin küçük çaplı olduğunu ve herhangi bir hasar beklentisi bulunmadığını belirtti.
#DEPREM
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) February 17, 2025
Büyüklük:3.5 (Ml)
Yer:Yenimahalle (Ankara)
Tarih:2025-02-17
Saat:13:20:01 TSİ
Enlem:40.03167 N
Boylam:32.68722 E
Derinlik:11.48 km
Detay:https://t.co/arzYYbEcXz@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi