İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 12. kez reddedildi

İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi 12. kez reddedildi

İstanbul’un taksi sorununu çözmek için İBB’nin önerdiği 500'ü engellileri taşımaya yönelik 5 bin yeni taksi teklifi, 12. kez UKOME tarafından oy çokluğuyla reddedildi. İstanbul Taksiciler Esnafı Odası Başkanı Eyüp Aksu, engellilerin işin içine katılarak olaya duygusal bir boyut kazandırılmak istendiğini, fakat engellilerden şimdiye kadar herhangi bir talep almadıklarını dile getirdi.

Yaklaşık 1.5 senedir İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'a hizmet veren 18 bin 395 taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek 5 bin yeni taksinin hizmete girmesini istiyor. Konuyla ilgili hazırlanan projenin uygulanabilmesi için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) oylanarak kabul edilmesi gerekiyor. Ancak İBB'nin 5 bin yeni taksi teklifi bugün yapılan toplantıda 12. kez reddedildi.

Daha önce de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan teklif 11 kez reddedilmişti. Bunun üzerine İBB teklifi revize etmeye gitti ve 5 bin taksinin 500 tanesinin engellilere tahsis edilmesine karar vererek teklifi yeniden sundu.

"ENGELLİLERDEN TAKSİ TALEBİ ALMIYORUZ"

Teklifi değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnafı Odası Başkanı Eyüp Aksu, engellilerin işin içine katılarak olaya duygusal bir boyut kazandırılmak istendiğini, fakat engellilerden şimdiye kadar herhangi bir talep almadıklarını, ihtiyaç durumunda var olan taksilerle ya da taksi dolmuşlarla bu ihtiyacın giderilebileceğini kaydetti. Aksu, taksici esnafı olarak siyasete malzeme edildiklerini de dile getirerek, “Bu 5 bin plaka 12. defa gündeme geliyor. Şimdi gündeme getirirken işin içine bir duygusallık ilave edilerek engelli vatandaşlar için 500 taksi ayrılmış. Tabi hepimiz bir engelli adayıyız, engellilerimize sahip çıkmamız lazım. Ortopedik engelli var, işitme engelli var, görme engelli var. Şimdi Ulaştırma Bakanlığımızın Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın talimatıyla biz bir yıl önce engelli vatandaşlarımızı düşünerek bir engelli erişim çalışması yaptık. 2 tane ticari taksimizi, engellileri taşıyabilecek şekilde dönüştürdük. Ama ne yazık ki bu hizmete başladığımız günden bu yana bir tane bile engelli taşıyamadık. Talep olmadı veya engellilerimiz taksiye ihtiyaç duymadı." dedi.

ENGELLİLERE TAHSİS EDİLECEK 500 TAKSİ TEKLİFİ DE REDDEDİLDİ

İBB Genel Sekreteri Can Akın Sağlar ise engellilere tahsis edilecek 500 taksinin onaylanabileceği, geri kalan taksilerin daha sonra tekrar görüşülebileceği teklifinde bulundu. Sağlar'ın bu teklifi de reddedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN