Sürücüleri yakından ilgilendiren ücret tarifesi güncellendi! Bakmadan yola çıkmayın! İşte ilçe ilçe yeni ücretler

Sürücüleri yakından ilgilendiren ücret tarifesi güncellendi! Bakmadan yola çıkmayın! İşte ilçe ilçe yeni ücretler

İSPARK otopark ücretleri 2023 yılında belli oldu. Her yılın başında otomatik olarak artan vergiler nedeniyle her ürüne ve hizmete de zam geliyor. İBB'ye bağlı İSPARK'ın açık, kapalı ve yol kenarı park ücretlerinde de artışa gidildi. İşte, 2023 İSPARK ücretleri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İstanbul'da otopark hizmeti veren iştirak şirketi İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. A.Ş. (İSPARK), 2023 yılında geçerli olacak yeni ücret tarifesini açıkladı. Yeni yılla beraber artan personel maaşları ve enerji maliyetlerine bağlı olarak İSPARK ücretleri de zamlandı.

2023 İSPARK ÜCRETLERİ NE KADAR?

İSPARK'ın Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye'deki kapalı ve açık otoparklarında 1 saatlik park ücreti 28 TL olarak belirlendi.

Öte yandan aynı ilçelerde yol kenarı otoparklarında da 1 saatlik park ücreti 28 TL oldu.

İSPARK'ın Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile'deki kapalı ve açık otoparklarında 1 saatlik park ücreti 20 TL olarak belirlendi.

Öte yandan aynı ilçelerde yol kenarı otoparklarında da 1 saatlik park ücreti 20 TL oldu.

2023 İSPARK TÜM GÜN PARK ÜCRETİ NE KADAR?

Tam gün araç parkı ücretleri ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Büyükçekmece ilçesinde 50 TL olan günlük park fiyatı diğer ilçelerde 95 TL'ye kadar yükseliyor. Aylık aboneliklerde ise fiyatlar 550 TL'den başlıyor.

İSPARK'a bağlı taksi duraklarında taksilerin giriş-çıkış ücretleri ise 8 TL, 1 gün beklemesi ise 33 TL olarak belirlendi.

2023 İSPARK GÜNCEL OTOPARK ÜCRETLERİ

ispark-ucreti-ne-kadar.jpg

İSTANBUL'UN NÜFUSU KAÇ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Kasım 2022 Çarşamba günü Habertürk TV'de katıldığı bir programda, İstanbul'un resmi nüfusunun 15 milyon 840 bin olduğunu fakat kente su sağlayan İSKİ'nin 19 milyon 300 bin abonesi olduğunu, dolayısıyla İstanbul'un gayri resmi nüfusunun 19 milyon 300 bin kişi olduğunu söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuyla ilgili sözleri şöyle:

"İstanbul'un resmi nüfusu 15 milyon 840 bin.

Valiliğe defalarca yazı yazdım; bize mülteci sayısı hakkında net, somut rakamlar verin. BM tespitleri ve bizim tespitlerimiz bunun 2 milyondan daha fazla olduğunu gösteriyor.

İnsanların aldığı hizmetler var. Örneğin su, gaz. Resmi rakamlar yayınlanıyor. (Sığınmacı sayısı) 1.3 milyon diyorlar. Bize göre 2 milyonun üzerinde.

Su tüketiminin ne kadar arttığını, kişi başı tüketim üzerinden görebiliriz. 1 kişi yılda 33 ton su kullanıyor; yıkanma, temizlik, içme suyu...

Bunu gördüğümüzde karşımıza tam 19 milyon 300 bin sayısı çıkıyor. Büyükşehirde 19 milyonun üzerinde insan taşıyoruz.

İstanbulkart kullanan kayıtlı 500 bin mülteci nüfusu var. Havuzdan kullanan 3 milyon kart daha var.

Biz 20 milyona yakın insana hizmet veriyoruz aslında."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN