Tunceli’de paniğe neden olan iki jandarma açığa alındı

Tunceli'de iki jandarma uzman çavuşun bir kadını yere yatırması ve ardından silah seslerinin duyulması paniğe neden oldu. Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, sorumlu personellerin açığa alındığı ifade edildi.

Tepki çeken olay Tunceli’de kent merkezinde meydana geldi. Esnaf, iki sivil erkek tarafından bir kadının yere yatırıldığını görünce duruma tepki gösterdi.

Ardından gelen silah sesleri, kısa süreli arbedeye neden oldu. Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen de olay yerine gelerek vatandaşları yatıştırmaya çalıştı.

2 KOLLUK PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Yaşanan bu olayın ardından Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Vali Mehmet Ali Özkan'ın makamına giderek bilgi verdi. Bunun üzerine Valilikten, jet hızıyla yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklaması şöyle:

“Bugün (20.05.2021) saat 16.00 sıralarında ilimiz merkezi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir.

Olay üzerine kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir.

İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN