Türkiye’nin ilk ve Tek Domates İhtisas Fuarı Kumluca EXPO ziyaretçilere kapılarını açtı

Türkiye’nin ilk ve Tek Domates İhtisas Fuarı Kumluca EXPO ziyaretçilere kapılarını açtı

Türkiye’nin ilk ve tek Domates İhtisas Fuarı olan ’Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarı’’nın açılışı, Başkan Köleoğlu ve birçok katılımcı eşliğinde Kumluca Toptancı Halinde gerçekleşti.

12-13-14 Ocak’ta Kumluca Toptancı Halinde gerçekleşecek olan, Tarım alanında önde gelen sektör paydaşlarının geniş katılım gösterdiği ve Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca’da yetişen Domatesin üretiminden başlayıp sofralara gelişinin serüveninin yanı sıra eli nasırlı fedakâr çiftçinin emeğinin Türkiye ve tüm dünyaya duyurulduğu 46 katılımcı ve 52 standın açıldığı fuar, 3 gün süren zengin programlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuarın açılışı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanı Fahreddin Karaöz, Kumluca Komisyoncular Derneği Başkanı Rahmi Açıkyürek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Ali Top, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Kumluca Sanayi Kooperatif Başkan Vekili Hüseyin İğneli, Kumluca Ticaret Borsası (KUTBO) Başkanı Fatih Durdaş, Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Şaban Eren, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Aksoy, Saadet Partisi Kumluca İlçe Başkanı Ergün Eren, Deva Partisi Kumluca İlçe Başkanı Veysel Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, İyi Parti İlçe Başkanı Ali Okur İyi Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kadir Ulusoy, meclis üyeleri ve çok sayıda sektör paydaşının katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim Okuması ve Duanın ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış etkinliği, Başkan Köleoğlu ve protokolün kürsüden gerçekleştirdiği konuşmalar ile devam etti.

‘’Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuarımızla Çiftçimizin Emeğine Sahip Çıkıyor, Tüm Türkiye’mize ve Dünyaya Tanıtıyoruz’’

Başkan Köleoğlu: ‘’Kumluca’mızdaki Sağlıklı Gıdanın Başkenti Domates ihtisas Fuarına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün burada geleceğe çok büyük bir adım atıldı ve bu adımda birlik beraberlik içinde yapıldığının bir göstergesi olarak bunu tescil ettik. Aslında bir amacımız vardı. Kumluca’mızı Sağlıklı Gıdanın Markası haline getirerek Türkiye’deki ve dünyadaki bütün uluslararası fuarlarda temsil etmek. Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca domatesimizin tescilini yaparak, dünyada Kumluca’mızı tanıtmak için bir amaç uğruna yola çıktık. Amacımız tabii ki büyük. Domates çeşitlerimizi görüyorsunuz, hani derler ya 1001 çeşit diye. Türkiye’mizin %60’ının sebze ihtiyacını karşılayan Türkiye’nin sebze deposuyuz. Domates filizinden lekelenmiş elleri nasırlı ablalarımız, üreticilerimiz ve buradaki bütün çiftçilerimizin, üreticilerimizin dostu komisyoncularımızla birlikte çalışıyoruz. Kumluca Expo, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın tek yürek olduğu bir organizasyon şirketi oldu. Çiftçilerimizin arkasındayız, onlara sahip çıkıyoruz. Bir sonraki fuarımızı uluslararası boyuta taşıyarak fuarımıza dünyanın birçok noktasından domateslerimizin tadını ve seralarımızda nasıl yetiştiğini merak eden tüm dünyadaki üreticileri Kumluca’ya davet edeceğiz.’’ dedi.

Dolusavar Kalkanımızla Kumlucamızı Koruyoruz

Domatesimize sahip çıkmak için Göksu’da, Kum Mahallemizde bütün o dolusavar kalkanlarıyla domatesimizin değerini biliyoruz dedik.

Dolu Önleme Cihazımızla, Kumluca’mızın sağlıklı sebzelerini koruduk.

Sera Atıklarının Önüne Geçtiğimiz Organik Gübre Tesisimizi Belediyemize Kazandırdık

Kumluca Belediyesi Organik Gübre Tesisi Projemizle, bütün sebze atıklarımızı gübre yaptık ve üreticilerimize ücretsiz gübre desteği sağladık.

Başkan Köleoğlu ve Katılımcılar, Açılış Kurdelesini Kestikten Sonra Stantları Ziyaret Etti

Başkan Köleoğlu ve katılımcılar, stantlara ziyaret gerçekleştirerek fuar katılımcılarıyla sohbet etti.

Katılımcılara, Sağlıklı Domateslerle Yapılan Domates Çorbası İkram Edildi

Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuar katılımcılarına, Kumluca Belediyesi Aşevinde hazırlanan ve Sağlıklı domateslerinden hazırlanan domates çorbası ve domates sosları ikram edildi. Başkan Köleoğlu, ziyaretçilere kendi elleriyle domates çorbası ikram etti.

Coğrafi İşaretli Beydağı Fasulyesi ve Yörenin Kurutulmuş Ürünleri İlgi Çekti

Kumluca’da sadece Beydağı’nda yetişen ve Başkan Köleoğlu’nun Kumluca’nın yerel ürünlerine verdiği önem dolayısıyla satışı gerçekleştirilen ve coğrafi işareti alınan Beydağı fasulyesi ve Kumluca yöresinde yetişen sebzelerin kurutulmasıyla lezzetlenen ürünler, sergilendiği stantta ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Birincilik Ödüllü Organik Gübre, Çiftçiye Ücretsiz Olarak Dağıtılacak

Başkan Köleoğlu’nun Kumluca’ya kazandırdığı çok önemli projelerden biri olan Birincilik Ödüllü Organik Gübre, Kumluca Expo Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca Domates İhtisas Fuar etkinlikleri kapsamında Çiftçilik belgesi olan çiftçilere, pazar günü yapılacak etkinlikte ücretsiz olarak dağıtılacak.

Batı Antalya’da Bir İlk Olan KumPati Mamalarına, Stant Ziyaretçilerinden Yoğun ilgi

Başkan Köleoğlu’nun hayvan dostu belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiği KumPati Mama Üretim Tesislerinde üretilen, KumPati mamalarına, hayvansever stant ziyaretçi, yoğun ilgi gösterdi.

Çiçek Aşılarıyla Kumluca Güzelleşiyor

Başkan Köleoğlu’nun, Kumluca’nın güzelleşmesi için gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan biri olan Kumluca’nın donatıldığı çiçek aşıları, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN