Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği 2026 Kent Edebiyat Ödülü Latife Tekin’e

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği 2026 Kent Edebiyat Ödülü Latife Tekin’e

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından “2026 Eskişehir Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği, 1-4 Ekim tarihleri arasında edebiyat dünyasının önemli isimlerini Eskişehir’de buluşturacak. Şenliğin “2026 Kent Edebiyat Ödülü” ise usta yazar Latife Tekin’e verilecek.

“2026 Eskişehir Yılı” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek şenlikte; edebiyatın farklı alanlarından değerli isimler, yazarlar, şairler, akademisyenler ve sanatseverler bir araya gelecek.

Toprağın sesini ve kentlerin hafızasını kendine özgü anlatımıyla edebiyata taşıyan değerli yazar Latife Tekin, birbirinden değerli jüri üyelerince Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Edebiyat Şenliği “2026 Kent Edebiyat Ödülü”ne değer görüldü.

Jüri üyeleri şu isimlerden oluştu: Jüri Üyeleri: ​Ayşe Ünlüce, ​Emel İrtem, ​Erol Büyükmeriç, ​Gülşah Demirci, ​Haydar Ergülen, ​Medine Sivri, ​Nilüfer Altunkaya, ​Ömer Asaf Tosun, ​Rahmi Emeç, ​Tuna Kiremitçi ve ​Ümit Alan.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tüm Eskişehirlileri edebiyatın usta isimlerini bir araya getirecek şenliğin açılış ve ödül törenine davet ederek, “Edebiyatın, sanatın ve Yunus Emre’nin güzel mirasının izinde buluşmak üzere tüm hemşehrilerimizi şenliğimize bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir’in kültür ve sanat kenti kimliğini daha da güçlendiren şenliğin açılış ve ödül töreni, 1 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) gerçekleştirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN