Vatandaş dert yandı: Artvin'de kiralar Paris'tekini geçmiş durumda

Hayat pahalılığı, eriyen Türk lirası derken yurt genelinde kiralar artmaya devam ediyor. Artvin’deki vatandaşlar fahiş kiralardan dert yanarak "Maliyetler çok yüksek, aldığımızı sattığımızla karşılayamıyoruz" dedi. Bir vatandaş da "Artvin’de kiralar zaten Paris’i geçmiş durumda 7 bin liradan başlıyor, 15 bin liraya kadar çıkıyor. Yeri geliyor hamallık yapıyoruz, tuğla taşıyoruz" diyerek yakındı.

Asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükselmesiyle bir anda gıdaya, kiraya, ulaşıma zam geldi. Vatandaşın cebindeki para erirken geçim sıkıntısı da beraberinde geliyor.

Artvin’deki vatandaşlar, hem emekli maaşlarının düşük olmasından hem de hayat pahalılığından dert yandı.

Emekli Nazım Altun, "Günümüzü cami kapılarında geçiriyoruz yani buralarda çünkü başka yerlere gidecek durumumuz yok. Eskiden biz asgari ücretin üzerinde maaş alırken şimdi ise asgari ücretin çok çok altında ve açlık sınırının altında maaş alıyoruz. Son zamlarda zaten bir adaletsizlik oldu. Bize yüzde 37,5 ama memur emeklisine yüzde 50'ye varan ve asgari ücretliye de benzer bir zam geldi. İşte bu bir adaletsizlik" dedi.

Artvinli esnaf Meral Taşçı şunları söyledi: Vallahi işlerimiz burada bayağı düşük, geçim kaynaklarımız çok zorlaştı. Nasıl yapacağımızı daha doğrusu ekmek paramızı nasıl kazanacağımızı da bilmiyoruz. Artvin’de daha da zorlaştı hayat. Kiraları artırdılar, benim iki tane dükkanım vardı ve bir tanesini kapattım.