Yıkılan Emre Apartmanı ile ilgili çarpıcı iddia: Bankanın da kolonu kesilirse...

Yıkılan Emre Apartmanı ile ilgili çarpıcı iddia: Bankanın da kolonu kesilirse...

Türkiye Kahramanmaraş depremlerinin ardından on binlerce canın yasını tutarken, yıkılan binalarla ilgili iddialar gelmeye devam ediyor. Yıkılan binalardan bazılarında taşıyıcı kolonların kesildiği öne sürülüyor. O binalardan biri de Gaziantep'teki 12 katlı Emre Apartmanı. İddiaya göre binanın altında bulunan Yapı Kredi Bankası kolonları kesti. Banka yetkilileri ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunuyor.

Kahramanmaraş depremlerinin yıkıma uğrattığı 11 ilde 41 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremin vurduğu 11 ilde afet sonrası yerle bir olan ve yüzlerce canın yitirildiği pek çok binanın kolon kesilmesi nedeniyle çöktüğü belirlendi. Bununla ilgili savcılıklar soruşturma başlatırken o binalardan birinin de 12 katlı Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Emre Apartmanı olduğu iddia edildi.

Yaşanan şiddetli depremde yıkılan ve sadece 2 kişinin sağ çıktığı Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi Kürşat Tüzmen Bulvarı’ndaki Emre Apartmanı’nın zemin katında bulunan Yapı Kredi Bankası'nın İbrahimli Şubesi’nin, binada dekorasyon sırasında 'kolon kesildiği’ iddiasıyla mahkemelik olduğu öğrenildi. Savcılık iddialar üzerine yıkılan binayla ilgili soruşturma başlattı.

whatsapp-gorsel-2023-02-20-saat-15-07-44-copy.jpg
Emre Apartmanı'nın yıkılmadan önceki hali

'YIKILIŞ ŞEKLİ 'KOLON KESİLME'Yİ GÖSTERİYOR'

İddiaya göre göre, 22 daireden ve 12 kattan oluşan binanın 'dönerek' diye tabir edilen şekilde yıkıldığı, yıkılış şeklinin de kolon kesilme iddialarını desteklediği belirtildi. Şikayetçi olunan binanın enkazında ise inceleme başlatıldı. Savcılığın inceleme yapacak olması nedeniyle, enkazdan çıkartılan moloz yığınlarının kamyonlara yüklenmeyeceği, incelemelerin ardından kaldırılabileceği öğrenildi.

Gece yürütülen çalışmalarda enkazdan çıkarılan molozlar, savcılığın incelemesi için enkazın yanındaki boş alanlarda biriktirildi. Gaziantep Üniversitesi'nden teknik heyet de yıkılan bina ile ilgili incelemelerde bulundu. Öte yandan, suçlamaların yöneltildiği Yapı Kredi Bankası’ndan önce başka bir bankanın da aynı yerde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Yapı Kredi Bankası'nın kolonlar kesip kesmediği veya kolonlar kesildikten sonra mı binaya taşındığı merak konusu oldu. Bankanın kolonlar kesildikten sonra taşınsa bile, gerekli incelemeyi yapmadan binaya yerleşmesi de uzmanlar tarafından vahim bir hata olarak yorumlandı.

SAVCILIK DA KOLON KESMEYE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yıkılan binalarla ilgili yapılan açıklamada "Deprem bölgelerinde yıkılan binalarla ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal ve gecikmeksizin soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Soruşturma kapsamında teknik bilirkişi heyetleri görevlendirilmiş olup, numune alma ve bizzat alanda çalışmalara başlanılmıştır. Binaların yapımını üstlenen ve sonradan binalarda imara aykırı şekilde değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan sorumlu kişilerin tespiti konusunda ilgili kurumlarla yazışmalar yapılmıştır. Bu kişiler yönünden gerekli tedbir durumları değerlendirilmekte, soruşturma konunun hassasiyeti de gözetilerek titizlikle ve tüm detaylarıyla sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

YAPI KREDİ: BİZ BURADA TARAF DEĞİLİZ

KARAR'ın sorularını yanıtlayan Yapı Kredi yetkilileri ise mahkemelik olduklarına yönelik iddiaları yalanladı. Bankadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'ndeki Emre Apartmanı'nın zemin katında bulunan binanın kolonlarından birinin, alt kattaki banka tarafından kesildiğine dair çıkan haberlerin kurumumuzla ilişkilendirilmesi nedeniyle tarafımızca açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Emre Apartmanı’nın herhangi bir kolonunun tarafımızca kesilmesiyle ilgili iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Yapı Kredi olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm şubelerin yapı güvenliği, hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için en büyük önceliğimizdir.

Bu gerçek dışı haberi çıkaran ve yayılmasını sağlayanlarla ilgili her türlü hukuki süreci başlatacağımızı ve tüm kanıtları yargı makamıyla paylaşacağımızı da belirtmek isteriz.

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Saygılarımızla."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN