Yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı felç etti

Yoğun kar yağışı İstanbul'da hayatı felç etti

İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ertelendi. Trakya'dan ve Anadolu'dan İstanbul'a araç girişleri durdurulurken, Kuzey Marmara Otoyolunda da 30 araç birbirine girdi. İş çıkış saatlerinde kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarında aşırı yoğunluk oluşurken metro seferleri de saat 02.00'ye kadar uzatıldı. Öte yandan yarın güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel idari izinli sayılacak.

İstanbul'da günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı bugün birçok ilçede etkisini daha da artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'a Trakya ve Anadolu'dan girişler durduruldu. İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar yarın 04.00'a kadar ertelendi. Kuzey Marmara Otoyolu'nda 30 araç birbirine girdi.

resim-2022-01-25-014417.png

Tüm otogarlarda araç çıkışları yarın 08.00'a kadar durduruldu. İstanbul'un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi. Araçlarıyla çıkmayıp, toplu ulaşım araçlarını tercih edenler, istasyon ve duraklarda aşırı yoğunluk oluşturdu.

3786181.jpg

İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.” dedi.

Kıymetli Sürücüler,

İkinci bir duyuruya kadar;#Trakya istikametinden #İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle İZİN VERİLMEYECEKTİR❗️

Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.#ÖnceSağlıkÖnceGüven pic.twitter.com/XKIl65RmVT

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 24, 2022

ANADOLU'DAN İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU

Kocaeli ve Sakarya'dan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul istikametine araç trafiği durdurulmuştu. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada, "Anadolu'dan İstanbul'a giden, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, diğer araçların İstanbul Anadolu yakasına ulaşımı için yol trafiğe açılmıştır. Ancak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerekmektedir" denildi.

karsss.jpg

BURSA’DAN İSTANBUL GÜZERGAHINA ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Kar yağışı nedeniyle Bursa'dan İstanbul yönüne giden araçların geçişine izin verilmeyeceği bildirildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirtti. Canbolat, Bursa'dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini kaydetti.

3786603.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA UÇUŞLARA KAR ENGELİ

İstanbul'da etkisini arttıran ve hava ulaşımını olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, tüm uçuşların 04.00'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

3785945.jpg

OTOGARDA ARAÇ ÇIKIŞLARI DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da tüm otogarlarda araç çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi.

kar-yols.jpg

METRO SEFERLERİ UZATILDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle metro seferlerinde de değişikliğe gidildi. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada "Yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır. M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro ve F1 füniküler hatlarımızda 30 dakika, T1, T4 tramvay hatlarımızda 15 dakika, T5 hattımızda 20 dakika aralıklarla seferlerimiz devam edecektir" denildi.

aw526737-01.jpg

KAMU ÇALIŞANLARINA İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kamu kurumlarının zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personelin yarın (25 Ocak) tam gün idari izinli sayılacaklarını bildirdi.

BEYLİKDÜZÜ’NDE HAYAT DURMA NOKTASINA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde hızını arttırınca Beylikdüzü’nde adeta hayat durma noktasına geldi. Yer yer 30 santimetreyi bulan kar yüksekliği ile yollar karla kaplandı. İstanbul’un başlıca ulaşım yolu olan E-5 karayolu ise gidiş geliş olmak üzere trafiğe kapandı. Kilometrelerce kuyruk oluşan yolda, araçlar mahsur kalırken bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarında bıraktı. Otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar, E-5 karayolundan yürümeye başladı. Bazı vatandaşlar ise metrobüs duraklarına akın edince gişelerde yoğunluk oluştu.

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINDA YOĞUNLUK

İstanbul'da iş çıkış saatlerinde kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım araçlarında aşırı yoğunluk oluştu.
İstanbul'un büyük bölümünde akşam saatlerinde yollarda trafik durma noktasına geldi. Bazı bölgelerde ise araçlar hiç ilerleyemedi. Araçlarıyla çıkmayıp, toplu ulaşım araçlarını tercih edenler, istasyon ve duraklarda aşırı yoğunluk oluşturdu.

3786609.jpg

KUZEY MARMARA OTOYOLUNDA 30 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ

Kar yağışının gece saatlerinden itibaren yoğunluğunu arttırarak devam ettiği İstanbul’da kaza meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 TIR ve otomobil birbirine girdi.

İCA tarafından işletilen Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören kavşağında yaklaşık 30 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İstanbul Havalimanı istikametinde yaşanan kazada, ölen ya da yaralanan olmazken, yol tamamen trafiğe kapatıldı. Her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi devam ederken, araçların kaldırılma çalışması sürüyor.

3785350-001.jpg

BEYLİKDÜZÜ - BÜYÜKÇEKMECE E-5 KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. Ekiplerin yolu açma çalışması sürüyor.

3785677.jpg

AVM’LER BU AKŞAM İTİBARIYLA SAAT 19.30’DA KAPANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını duyurdu.

Kıymetli İstanbullular,

İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle #AVM’ler bu akşam itibarıyla;

⏰19.30’da KAPATILACAKTIR❗️

Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim.#ÖnceSağlıkÖnceGüven pic.twitter.com/Sv8Q1K4Z8D

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 24, 2022

KAMUDA MESAİ ERKEN BİTECEK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, akşam saatlerinde beklenen yoğun kar nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 15.30'da biteceğini duyurdu. Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

aw526722-01.jpg

KÜÇÜKÇEKMECE D-100'DE TRAFİK DURDU

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Sürücüler kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

Aracıyla yolda kalan Orhan Demirtay, "Olay zaten görülüyor ama arkadaşlar çok acemi. Karda gitmeyi bilmiyorlar. Lastikleri de düzgün değil. Acemilikten yani bir sürü insan bunlar yüzünden mağdur oluyor" dedi. Bir saattir yolda kaldığını belirten bir başka sürücü, "Yolda kaldık. Bir anda bastırdı. 3'te yola çıktık o saatten beri yollardayız. 1 saattir trafikteyiz herkes hazırlıksız yakalandı. Bu lastiklerle bu yola çıkılmaz" diye konuştu.

3786251.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN