Trabzon'da ''Mutluluğa kurşun sıkma'' kampanyasına yoğun destek

Trabzon'da ''Mutluluğa kurşun sıkma'' kampanyasına yoğun destek

Trabzon'da, başına yorgun mermi isabet etmesiyle hayatını kaybeden Yuşa Atıcı'nın ailesi silahlı gösterilerin ortadan kalkması için mücadele başlattı. Valilik öncülüğünde tüm kuruluşların destek vererek özel paylaşımlar yaptığı kampanya ile kentteki reklam panoları 'Mutluluğa kurşun sıkmayın’ sloganlarıyla donatıldı. Baba Atıcı kampanya hakkında ''Silahla yapılan sevincin ortadan kalkması için mücadelemize bütün gücümüzle devam edeceğiz'' açıklamasında bulundu.

Trabzon'da, fındık bahçesinde başına yorgun mermi isabet etmesiyle hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı'nın (15) ailesinin silahla sevinç gösterilerinin ortadan kalkması için başlattığı mücadele, kent gelinde genelinde etkisini gösterdi.

Valilik öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlar ile taraftar derneklerinin destek vererek özel paylaşımlar yaptığı kampanya ile kentteki reklam panoları 'Mutluluğa kurşun sıkmayın’ sloganlarıyla donatıldı; bina ve caddeler, silahla kutlama ve eğlenceye karşı afiş ve bayraklarla süslendi.

11 Ağustos 2021'de Ortahisar ilçesi Yeşilbük Mahallesi'nde meydana gelen olayda, İstanbul'dan dedesini ziyaret için Trabzon'a seyahat eden Emir Yuşa Atıcı, aile bireylerinin fındık topladığı bahçede aniden yere yığıldı. Atıcı'nın başından kan geldiğini gören yakınlarının ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekibi, ilk müdahalesinin ardından Yuşa'yı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırdı.

33333.jpg

YORGUN MERMİ OMURİLİĞİNE SAPLANDI

Atıcı'nın sağ kulağının yorgun mermi girdiği ve merminin omuriliğine saplandığı belirlendi. Ameliyata alınan Atıcı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili Soruşturma başlatan polis, silahı ateşleyen kişinin belirlenip, yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

SİLAHLI GÖSTERİLERİN ORTADAN KALKMASI İÇİN MÜCADELE BAŞLATTI

Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı, silahla sevinç gösterilerinin ortadan kalkması için mücadele başlattı. Atıcı, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda ilerleyen Trabzonspor'un taraftarlar gruplarıyla görüşerek, şampiyonluk kutlamalarında ateşli silah kullanılmamasını istedi. Baba Atıcı'nın isteğine kayıtsız kalmayan Trabzon Valiliği kentteki reklam panolarını, 'Mutluluğa kurşun sıkmayın’ sloganları ile donattı

‘TÜM TÜRKİYE’DE DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Baba Mustafa Atıcı, silaha karşı mücadelelerini tüm ülkede yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Tüm Türkiye’de havaya silah sıkılması, silahla yapılan sevincin ortadan kalkması için mücadelemizi başlattık. Bunu tüm Türkiye’de devam ettirip en aza indirgeyebilmeyi amaçlıyoruz. Bu yolda da bütün gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

tssss.jpg

‘ŞAMPİYONLUĞU HORONLA KUTLAYALIM’

Sevinç gösterilerinde kimsenin canının yanmasını istemediğini belirten kent halkından Bahaettin Kabahasanoğlu, “Kimse üzülmesin. Bir çocuğumuz veya gencimiz yaralanıp hayatını kaybetse bizim için çok büyük bir kayıp olacaktır. Bordo maviyi seven tüm dostlara seslenmek istiyorum. İnşallah o sene bu sene olacak ve çok güzel kutlayacağız. Türkiye’de 81 vilayette şampiyonluğu kutlayacak tek takımdır bordo mavi. Belki de yurt dışında bu takıma gönül veren dostlar heyecanla bugünü bekliyorlar. Afişte bahsettiği gibi mutluluğa kurşun sıkmayalım. Heyecanımızı horonla müzikle kortejlerle kutlayalım” dedi.

kursun.jpg

‘HAVAYA SİLAH ATMAK ANORMAL BİR ŞEY’

Emir Yuşa Atıcı’nın yorgun mermi nedeniyle ölümünü duyduğunda çok üzüldüğünü dile getiren Hüseyin Hacıoğlu da şunları söyledi:

“Fanatik bir Trabzonsporlu olarak bu tür sevinmelere katılmıyorum. Eğleneceksek horon, kolbastı oynayarak eğlenelim. Silah kullanmak doğru değil. Afişlerin yeterli olacağını düşünüyorum. Biz düğünlerde de asker gönderirken de aynısını yapıyoruz. Havaya silah atmak çok anormal bir şey. Kemençeci çağırsınlar, horon ve kolbastı oynasınlar ama lütfen silah atmasınlar”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN