Şehit polis Fethi Sekin vefat yıl dönümünde anıldı

Şehit polis Fethi Sekin vefat yıl dönümünde anıldı

İzmir Adliyesi'ne yapılmak istenen terörist saldırıyı tek başına engellerken şehit olan Fethi Sekin vefatının yıl dönümünde Adliye'de anıldı.

İzmir Adliyesi'ne yapılmak istenen saldırıyı canı pahasına engelleyen şehit polis Fethi Sekin Adliye'deki törenle vefat yıl dönümünde anıldı.

PKK'lı 2 terörist, 5 Ocak 2017'de, İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Bu sırada silahını çekip, son mermisine kadar teröristlerle kahramanca çatışan polis memuru Fethi Sekin, kurşununun bitmesi üzerine vurularak, şehit oldu. Ayrıca seken kurşunlardan birinin isabet etmesiyle adliye çalışanı mübaşir Musa Can da şehit düştü. Çatışmada iki teröristten birini etkisiz hale getiren evli ve 3 çocuk babası Sekin, birçok insanın hayatını kurtardı.

HEYKELİNE ÇİÇEK BIRAKILDI

Olayın ardından İslam Kerimov Caddesi'ne Fethi Sekin adı verilirken, İzmir Adliyesi C Kapısı önüne de heykeli dikildi. Sekin ve Musa Can, olayın 4'üncü yılında da unutulmadı. Sekin'in girişteki heykelinin önüne çiçekler bırakılırken, adliyenin içine de iki dev ekran kuruldu. Ekranlarda Sekin ve Can'ın görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Sekin'in teröristlere karşı tek başına verdiği mücadelenin yanı sıra cenaze törenindeki görüntüler yer buldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethi Sekin ve Musa Can anısına özel hazırlatılan video klip adliyede kurulan ekranlarda yayınlandı. Klipte, "İzmir Adliyesi'ne yönelik hain terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can kardeşlerimizi şehadetlerinin 4'üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Huzurumuzu, mutluluğumuzu, aldığımız nefesimizi siz şehitlerimize borçluyuz. Bu vatan ve İzmir Adliyesi sizleri unutmadı asla unutmayacak” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN