Selman Öğüt kovuldu mu? Açıklamayı kendisi yaptı

Selman Öğüt kovuldu mu? Açıklamayı kendisi yaptı

Medipol Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışan Selman Öğüt’ün üniversite ile ilişiğinin kesilmesi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Deniz Ülke Arıboğan ve Hilal Kaplan atışınca, Selman Öğüt de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Uzun süredir akademik çalışmalarını yaptığı Medipol Üniversitesi’nden ayrıldığını doğrulayan Selman Öğüt, daha iyi bir teklif geldiği için bu kararı aldığını söyledi. Selman Öğüt, yaptığı açıklamasında, ‘Hevesiniz kursağınızda kaldı yalancılar, kusura bakmayın’ dedi.

SELAM ÖĞÜT KİMDİR?

1984 yılında Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde doğan Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde aldı. Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisans yapan Selman Öğüt, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümü doktora programını 2013’te tamamladı. 

2009-2014 yıllarında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Selman Öğüt, 2014’te İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalıştı. BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu ismindeki kitapların yazarı olan Selman Öğüt’üm uluslararası hukukun farklı konularıyla alakalı yayınlanan birçok makaleleri bulunuyor.

2005-2006 yıllarında Erasmus Programı bursiyeri olarak Almanya'nın Trier Üniversitesi'ne giden Selman Öğüt, 2009’da Almanya’da yer alan Bonn Üniversitesi'nin yaz okulu programına tam burslu olarak kabul edildi. Selman Öğüt, doktora çalışmaları için 2010’da Marmara Üniversitesi bursu ile London School of Economicse’e gitti.

2013’te Türkiye Büyük Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nda uzman olarak görev yapan Selman Öğüt, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Selman Öğüt, kesin olmamakla beraber kaynaklardan alınan bilgiye göre; aslen Tokat’lıdır.

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Selman Öğüt'ün öğretim üyeliği görevinde bulunduğu Medipol Üniversitesi'yle ilişkisinin kesildiği belirtildi.

Odatv’de yer alan habere göre, Öğüt’ün üniversiteden ilişiğinin kesilmesinin birkaç hafta önceden gerçekleştiği aktarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi’nde 2014’ten beri öğretim üyesi olarak çalışan Selman Öğüt’ün Twitter hesabının kimlik bilgileri bölümünde Medipol Üniversitesi’nin adını da çıkardığı görüldü.

selman-ogut-kovuldu-mu-aciklamayi-kendisi-yapti-002.jpg

Medipol Üniversitesi'nden ayrılışı sosyal medyada gündem olan Selman Öğüt’le ilgili yapılan paylaşımlardan biri hayli çok konuşuldu. Öğüt için sosyal medya hesabından, dalga dalga yayılan kötücüllük rüzgârına bu gece biraz kendisini de kaptıracağını söyleyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Selman Öğüt’ün akademiden kopmasının hoşuna gittiğini söyleyerek, ferahladığını ifade etti.

HİLAL KAPLAN DEVREYE GİRDİ

Arıboğan'ın paylaşımının ardından Selman Öğüt'ün kardeşi Süheyb Öğüt'ün eşi olduğu bilinen Sabah yazarı Hilal Kaplan, isim vermeden çok ağır ifadelerle yüklendi.

selman-ogut-kovuldu-mu-aciklamayi-kendisi-yapti-001.jpg

Kaplan, ‘Merhum babasının aksine Amerikancı tavrıyla bilinen ve terör sevici akademisyenlerle zerre sıkıntısı olmamış kibir budalasına tavsiyem çok sevinmemesidir. Bir de botoxu fazla kaçırmazsa daha da ferahlayabilir belki..’ paylaşımında bulundu.

SELMAN ÖĞÜT KOVULDU MU?

Selman Öğüt ise hakkında yapılan haber ve yorumların ardından yaptığı açıklamada, üniversiteden ayrıldığını doğrulayarak, daha iyi bir teklif geldiğini ve başka bir kuruma geçtiğini söyledi.

selman-ogut-kovuldu-mu-aciklamayi-kendisi-yapti.jpg

Yalan borsasının Hakan Atilla’dan kendisinin üzerine gittiğini kaydeden Selman Öğüt, hukuk danışmanlığı ve avukatlık görevlerinin kendisini çok yorduğunu belirterek, ancak akademiden kopamadığını aktardı. Daha iyi bir teklif geldiği için başka bir kuruma geçtiğini yineleyen Selman Öğüt, ‘Hevesiniz kursağınızda kaldı yalancılar, kusura bakmayın’ dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN