Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs (Kovid-19) açıklamaları ile tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği isimlerden biri olan Prof. Dr. Recep Öztürk Medipol Üniversitesinde çalışıyor. Peki Prof. Dr. Recep Öztürk kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Detaylar karar.com’da…

Tüm dünyayı etkisi altına almış koronavirüs salgının Türkiye’yi de etkilemesi ile birlikte açıklamaları merakla beklenen Bilim Kurulu üyesi Prof Dr. Recep Öztürk en çok araştırılan isimler arasında. İşte Prof. Dr. Recep Öztürk’ün hayat hikâyesi…

RECEP ÖZTÜRK KİMDİR?

Recep Öztürk 1962, Rize’nin İkizdere ilçesinde doğmuştur. Alanında pek çok başarılara imza atmış Prof. Dr. Öztürk, Pandemi İzleme Bilim Kurulu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilimsel Danışma Kurulu ve Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurullarına üyelikleri bulunmaktadır.

1978 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanan Öztürk, 1984 yılında aynı üniversiteden mezun olmuştur. Uzmanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Enfeksiyon Hastalıları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında yapmıştır.

Doçentlik unvanını 1994 yılında alan Öztürk, 2000 yılında ise profesörlüğe atanmıştır.

2016 yılında mezun olduğu üniversite olan İstanbul Üniversitesi’nden emekli olan Öztürk’ün öncelikli alanları, hastane enfeksiyonları, enfeksiyöz, HIV enfeksiyonu, Enfeksiyon hastalıkları laboratuvar tanısı, ishaller ile birlikte sağlıkta kalitedir. Öztürk’ün 2009 ile 2013 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’te üyeliği bulunmaktadır. 2011 ile 2015 yılları arasında ise Tıpta Uzmanlık Sınavı olan TUK’ta üyeliği vardır. Tüm bunların yanı sıra Grip ve Boğmaca Bilimzel Danışma Kurulu ile Hastane Enfeksiyonları Kurullarından üyeliği bulunmaktadır. Prof. Dr. Recep Öztürk şuanda Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği görevine devam etmektedir.

VİRÜSÜN DÜŞMANI BELLİ

Bilim kurulu üyeleri yeni ortaya çıkan virüs olan Koronavirüs ile ilgili her geçen gün bir yeni bilgi ile karşımıza çıkıyorlar. Virüsü yeni tanımaya çalışan üyeler virüsle ilgili olarak düşmanın belli olduğunu söylediler. Koronavirüs’ün başlıca düşmanlarından biri güneş bir diğeri ise deterjan olduğunu bildiriyor.

Virüsün herhangi bir deterjan veya sabunla hemen ortadan kalktığını söyleyen uzmanlar bu yüzden hijyenin çok önemli olduğunu vurguluyorlar. Tüm bunlara bağlı olarak ele bulaşan virüsü yüze, göze temas ettirmeden sabunla 20 saniye yıkayarak elden uzaklaştırılabileceği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN