Sevenleri Cahit Zarifoğlu'nu unutmadı

Sevenleri Cahit Zarifoğlu'nu unutmadı

Şair Abdurrahman Cahit Zarifoğlu, vefatının 33'üncü yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Eşi Berat Zarifoğlu'nun sağlık tedbirleri nedeniyle katılamadığı törende İbrahim Sadri, şairin 'Afganistan Çağıltısı' şiirinden bir bölüm okudu.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Şair Abdurrahman Cahit Zarifoğlu, vefatının 33'üncü yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur-an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anıldı.

Bugün saat 12.00’da gerçekleşen anma töreninde Kur-an-ı Kerim tilaveti Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çocukları tarafından yapıldı.

Törende konuşan şair Osman Koca, Zarifoğlu'nun eserlerinin önemine değinerek, 'Yaşamak' kitabının mutlaka okunması gerektiğini kaydetti. Anma etkinliğinde İbrahim Sadri de Zarifoğlu’nun 'Afganistan Çağıltısı' şiirinden bir bölüm okudu.

BU KEZ EŞİ KATILAMADI

Merhum şair Zarifoğlu’nun eşinin sağlık tedbirleri nedeniyle katılamadığı törene merhum kızı yazar Betül Zarifoğlu ve ailesinin yanı sıra sanat ve edebiyat dünyasından Ali Kemal Temizer, Şakir Kurtulmuş, Osman Koca, İshak Arslan, Fatih Koç, Asım Gültekin gibi isimler, okurları ve çok sayıda dostları katıldı.

Sosyal mesafeye dikkat edilen anma töreni, Yedi İklim dergisinin Zarifoğlu dosyasının yer aldığı son sayısını bütün katılımcılara hediye etmesiyle son buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN