SGK Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranı! 2018 E SGK uygulamasına giriş ve teşvik sorgulama işlemi

SGK Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranı! 2018 E SGK uygulamasına giriş ve teşvik sorgulama işlemi

SGK Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranı erişime açıldı. E-SGK uygulaması üzerinden sisteme giriş yaparak Potansiyel Teşvik Sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. 2018 İşveren ve sigortalıların hangi prim teşvikleri kapsamına girdiğini kontrol edebileceğiniz E SGK İşveren ve vatandaş giriş ekranını haberimizden görebilirsiniz.

SGK Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, işveren ve sigortalıların hangi prim teşvikleri kapsamına girdiğini kontrol edebileceği 'Potansiyel Teşvik Sorgulama' ekranı kullanıma açıldı. E-SGK işveren ve vatandaş giriş sayfasını haberimizden görebilir, detayları inceleyebilirsiniz. 

SGK POTANSİYEL TEŞVİK SORGULAMA EKRANI AÇILDI

SGK, işveren ve sigortalıların hangi prim teşvikleri kapsamına girdiğini kontrol edebilmelerine imkan sağlayan "Potansiyel Teşvik Sorgulama" ekranını kullanıma açtı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işveren ve sigortalıların hangi prim teşvikleri kapsamına girdiğini kontrol edebilmelerine imkan sağlayan "Potansiyel Teşvik Sorgulama" ekranını kullanıma açtı.

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu ekrana kurumun internet adresi üzerinden, "E-SGK", "İşveren", "İşveren Sistemi", "Uygulamaya Giriş", "Teşvikler ve Tanımlar" ile "Potansiyel Teşvik Sorgulama" seçenekleri işaretlenerek erişilebilecek.

Potansiyel Teşvik Sorgulama ekranı aracılığıyla sigortalının 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 10'ncu, geçici 19'ncu, geçici 20'nci maddeleri ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 81'nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi ve aynı maddenin ikinci fıkrası kapsamındaki sigorta prim teşviki uygulamalarından hangilerine girdiğinin kontrol edilmesi mümkün olacak.

SGK POTANSİYEL TEŞVİK SORGULAMA İŞVEREN GİRİŞİ İÇİN TIKLA

SGK POTANSİYEL TEŞVİK SORGULAMA

E-SGK İŞVEREN

Sistemimizle işverenlerin çalışanlarıyla ilgili SGK bilgilerine hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmaktadır. E-SGK uygulamaları desteği ile ihtiyaç duyulan bilgilerin işverenlere anında ulaşabilmeleri üzerine tasarlanmıştır. İş yeri sigortalıları sorgulama, çalışanın işe giriş ve çıkış bildirgesi, kart ile prim ödeme gibi pek çok uygulama hızlı erişim sağlanmaktadır.

18-05/11/esgk.jpg

İşveren Sistemi Uygulaması

Türkiye Geneli İşyerlerim menüsü ile giriş yaptığınız işyerinin vergi nosu/Tc Kimliği ile aynı olan işyerlerinin listesine ulaşabilirsiniz. Asgari ücret desteğinde toplu iş sözleşmeleri olup Çalışma Bakanlığınca bildirilen işyeri listesinde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Müfredat kartı menüsünden tüm tahakkuk ve tahsilat hareketlerinizi inceleyebilirsiniz.

Sigortalıdan dolayı faydalanılabilecek potansiyel teşvikler menüsünden sigortalıyı işe almadan hangi teşviklerden faydalanabileceği bilgisine ulaşabilirsiniz. APHB’de Bildirilen aylık toplam sigortalı sayısı görüntüleme menüsünden teşvikler için gerekli olan aracılar dahil toplam çalışan sayısına ulaşabilirsiniz. 6552 yapılandırma planınızı ve plana dahil olan borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

6736 yapılandırma planınızı ve plana dahil olan borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. 7020 yapılandırma planınızı ve plana dahil olan borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz. İlişiksizlik belgesi temini menüsünden özel bina inşaatı dosyaları için kurumun hazırladığı ilişiksizlik belgesine ulaşabilirsiniz.

E-SGK VATANDAŞ

Vatandaşların SGK hizmetlerine bağlı olarak merak ettiği pek çok soru bulunmaktadır. Emeklilik yaşımı nasıl hesaplayabilirim ? Ne zaman emekli olabilirim ? Emekli aylığımı nasıl hesaplayabilirim ?

18-05/11/sgk-vatandas.jpg

Vatandaşlarımız, SGK hizmetlerimize artık uygulama olarak hızlı bir şekilde ulaşabilir ve bütün sorularına anında yanıt bulabilirler. E-SGK uygulamaları, vatandaşlarımızın zaman ve yer kısıtlaması olmadan SGK'nın sunduğu hizmetlere erişebilmelerini ve hizmetlerden yararlanabilmelerini güvenli ve kolay bir şekilde sağlamaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN