Şili Devlet Başkanı'na 3 bin 500 dolarlık maske cezası

Şili Devlet Başkanı'na 3 bin 500 dolarlık maske cezası

Kovid-19 tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen, kamusal alanda maskesiz gezen Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera'ya bin 500 dolar para cezası kesildi.

Valparaiso Sağlık Sekerterliği tarafından yapılan açıklamada, 5 Aralık'ta ülkenin Cachagua bölgesine bağlı Zapallar plajında maskesiz gezdiği gerekçesiyle Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera'ya 2 milyon 551 bin 450 Şili pesosu (yaklaşık 3 bin 500 dolar) para cezası kesildiğini duyurdu.

sili-devlet-baskani-pineraya-3-bin-500-dolarlik-maske-cezasi-2304-dhaphoto1.jpg

 Pinera'nın para cezasını ödediği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan ay başında, Pinera'nın 7 Aralık'ta plajda maskesiz ve sosyal mesafe gözetilmeksizin çekindiği fotoğraflar ülke basınında ve sosyal medyada geniş yer bulmuştu. Kendisinden şikayetçi olan devlet başkanı Pinera, kamusal alanda maske kullanmadığı ve bu şekilde fotoğraf çekindiği için özür dilemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN