Simone Kaslowski kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Simone Kaslowski kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

2019'dan bu yana TÜSİAD Başkanlığı görevini sürdüren Simone Kaslowski, AB ve ABD olmak üzere Türkiye'nin küresel ilişkilerinin geliştirilmesi yolunda birçok çalışmalar gerçekleştirdi. İşte, Simone Kaslowski'nin hayatı hikayesi...

Türkiye Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'de kamu dışında yaratılan katma değerin yaklaşık yarısını üretiyor. Enerji sektörü hariç, TÜSİAD üye kuruluşları toplam dış ticaretin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Kamu gelirlerinin en önemli unsuru olan vergi gelirleri, özellikle kurumlar vergisinin önemli bir bölümü TÜSİAD üyesi kurumlar tarafından doğrudan veya dolaylı olarak karşılanıyor. 30 Mart 2021 günü yapılan genel kurulda, Simone Kaslowski yeniden TÜSİAD genel başkanı seçildi.

tusiad.jpg

SIMONE KASLOWSKI'NİN HAYATI

1963 yılında İtalya'nın Torino şehrinde dünyaya geldi. Babası Aldo Kaslowski, annesi Guia Kaslowski'dir. Organik Kimya'nın Genel Müdürü Stefano Kaslowski kardeşidir.

İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1984 yılında ABD'nin Clark Worcester Üniversitesi'nden mezun oldu.

Simone Kaslowski, 1985 yılında aile şirketi Organik Kimya'da İstanbul satış bölümünde göreve başladı. Firmanın üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirme yönünde çalışmalar yaptı.

1993 yılında Organik Kimya'nın satış bölümü yöneticisi oldu. Yatırım projelerinde aktif olarak görev aldı. 1995 yılında Organik Kimya'nın CEO'su oldu.

SIMONE KASLOWSKI'NİN KARİYERİ

80'den fazla ülkede faaliyet gösteren Organik Kimya, İstanbul'da Kemerburgaz ve Tuzla'da, yurt dışında ise Hollanda'nın Roterdam ve İsviçre'nin Lugano kentlerindeki üretim tesislerinde yılda 250 bin ton kapasiteyle üretim yapıyor ve distribütörlük faaliyetleri yürütüyor.

Simone Kaslowski, kimya sektörünün gelişimi için önemli sivil toplum projeleri geliştirilmesine öncülük etti ve Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği bünyesinde 'Kimya İhtisas Bölgesi' Chemport projesinin hayata geçirilmesine yönelik girişimlere katkıda bulundu.

TÜSİAD bünyesindeki çalışmalarına ilk olarak Kimya Görev Gücü Başkanlığı görevini üstlenerek başladı. 2013 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Simone Kaslowski, bu süre içinde önce AB İşleri Komisyonu Başkanlığı, ardından da Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanlığı görevlerini yürüttü.

1037902605-0-0-1200-675-1200x0-80-0-1-492494b3f129be79de3566747763bd7e.jpg

TÜSİAD BAŞKANI SEÇİLDİ

TÜSİAD Yönetim Kurulu'ndaki sorumlulukları kapsamında başta AB ve ABD olmak üzere Türkiye'nin küresel ilişkilerinin geliştirilmesi yolunda çalışmalar gerçekleştirdi.

2017-2019 yılları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Simone Kaslowski, 2019 ve 2021 yıllarında düzenlenen seçimlerde TÜSİAD Başkanı seçildi.

ÖZEL YAŞAMI

1963 doğumlu olan Simone Kaslowski, 2021 yılı itibarıyla 58 yaşındadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Çok iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Fransızca konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @simonekaslowski, Twitter'da @SimoneKaslowski kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN