Sınıflandırılmış yükümlü nedir? MSB açıkladı

Sınıflandırılmış yükümlü nedir? MSB açıkladı

MSB, vatani görev için askere gidecekler için yaptığı açıklamada, sınıflandırılmış yükümlü dikkat çekti. Sınıflandırılmış yükümlü ifadesinin anlamı MSB tarafından açıklandı.

Er ya da yedek subay adaylarının sevk edileceği bölgenin ve yapacağı görevin belirlendiğini gösteren sınıflandırılmış yükümlü ifadesi, e-Devlet kapısı üzerinden paylaşılıyor. İşte sınıflandırılmış yükümlü ile ilgili bilgiler…

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ NEDİR?

Sınıflandırılmış yükümlü, er ve yedek subay adaylarının sevk edileceği yerin ve hangi sınıfta görev yapacağının belirlendiğini ifade eder. Sevk edilecek eğitim merkezi, E-Devlet kapısı üzerinden yedek subay ve kısa dönem bölümlerinden görüntülenebiliyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Er adayları askerlik yerleri bilgisini e-Devlet üzerinden görüntüleyebilecek. e-Devlet kapısı üzerinden giriş yapacak olanlar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında temin alabilecek.

siniflandirilmis-yukumlu-nedir.jpg

SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ ASKERE NE ZAMAN GİDER?

Sevki olacak eğitim alanı, E-Devlet kapısı üzerinden kısa dönem ve yedek subay bölümlerinden görüntüleyebilecek.


 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN