e-Devlet ile üniversite kaydı nasıl yapılır? İşte üniversite kayıt tarihleri

e-Devlet ile üniversite kaydı nasıl yapılır? İşte üniversite kayıt tarihleri

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Üniversite bölümlerine yerleşen yeni öğrenciler 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında ön kayıtlarını e-Devlet üzerinden yapacak. Esas kayıtlar ise 6 Eylül 2021'den sonra alınacak. İşte, adım adım e-Devlet üniversite kayıt işlemi...

2010'lu yıllarla beraber başlayan dijital çağda üniversite kayıtları e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. 2021 YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra üniversite kayıtları için hazırlıklar tamamlandı. e-Devlet üzerinden ön kayıtlarını gerçekleştiren öğrencilerin esas kayıt için üniversiteye bizzat gitmeleri gerekiyor.

ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) NE DEMEK?

e-Kayıt veya diğer adı ile elektronik kayıt, üniversite programlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler e-Devlet sitesi üzerinden ön kaydını yaptırması demektir.

TC kimlik numaraları ve şifreleri ile adaylar e-Devlet üzerinden giriş yaparak kayıt işlemlerini tamamlayabilir.

ÜNİVERSİTE ELEKTRONİK ÖN KAYIT NASIL YAPILIR?

www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, sitede bulunan arama kutucuğuna üniversite 'e-Kayıt' yazarak kayıt işlem sayfasına erişebilirsiniz.

Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için kişisel bilgilerinizin e-posta veya telefon numarası ile onaylanmış olmalıdır. Bu eksikleri tamamlamanızın ardından karşınıza çıkan sayfa üzerinden kayıt olmak istediğiniz üniversiteye tercih ederek devam et butonuna basarak kayıt işlemine geçebilirsiniz.

Bu aşamayı geçmenizin ardından karşınıza bir doğrulama ekranı daha çıkacaktır. Burada olan bilgilerinizi dikkatlice okuyarak girmeniz ise oldukça önemlidir.

Bu kısmı doldurduktan sonra, cep telefonu numaranıza gelecek olan onay kodunu kutucuğa giriniz. Ardından kayıt belgenize erişebilirsiniz.

Kayıt işlemini tamamladıktan sonra sistemden çıkış yapınız. Kontrol etmek için yeniden girdiğinizde, kayıt belgenizi tekrar görüntüleyebilirsiniz.

e-Kayıt işlemi ile ilgili detaylı bilgi almak için ise yoksis.yok.gov.tr ekranı üzerinden erişebilirsiniz.

ÜNİVERSİTEDE E-KAYIT ZORUNLU MU?

Elektronik kaydın zorunlu değil isteğe bağlı olduğunu belirtelim. e-Kayıt yalnızca esas yerleştirmede kullanılıyor. Ek yerleştirme seçeneklerinde elektronik kayıt kullanılmayacak ve öğrencilerin yüz yüze kuruma bizzat başvurup yapmaları gerekecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre üniversite programlarına kayıt yaptırmak isteyen adaylar ön kayıtlarını işlemlerini 4-8 Eylül 2021 günleri arasında, esas kayıtlarını ise 6 Eylül 2021 tarihinden sonra yapacak.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN