Sivas'ın Zara ilçesindeki Tuzlagözü köyünde, camiler köyde, minareler tepede

Sivas'ın Zara ilçesindeki Tuzlagözü köyünde, camiler köyde, minareler tepede

Sivas'ın Zara ilçesindeki Tuzlagözü köyünde asırlık caminin sonradan yaptırılan minarelerinden birinin yaklaşık 150, diğerinin 200 metre mesafede, yerleşim yerini ikiye bölen tepede bulunması dikkati çekiyor.

Sivas'ın Zara ilçesi Tuzlagözü köyündeki 110 yıllık cami ile sonradan yaptırılan iki minaresinin farklı yerlerde olması, görenleri şaşırtıyor.

16-06/27/-7256641

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tuzlagözü Camisi'nin minaresi, elektrik olmadığı dönemde imamın ezanı tüm vatandaşlara duyurabilmesi amacıyla 1945'te köyü ikiye bölen tepeye inşa edildi.

16-06/27/-7256643

Uzun yıllar köyde görev yapan imamlar, camiye yaklaşık 150 metre mesafede tepedeki minareye çıkarak, cemaati namaza davet etti.

16-06/27/-7256645

Yaklaşık 12 yıl önce de bir hayırsever, köyün dışından görünmediği ve küçük olduğu gerekçesiyle bu minarenin yaklaşık 50 metre, caminin ise 200 metre uzağında yeni ve büyük bir minare daha yaptırdı.

16-06/27/-7256647

Elektriğe 1990'lı yılların başında kavuşan köyde okunan ezan, son yıllarda minareye yerleştirilen hoparlörlerle köyün yanı sıra 11 mezraya namaz vaktini haber veriyor.

16-06/27/-7256649

Cami imam hatibi Serkan Alış, normalde minarelerin caminin avlusunda bulunduğunu ancak görev yaptığı köyde bu durumun farklı olduğunu söyledi.

16-06/27/-7256651

Köye geldiğinde minarelerin tepede olmasına şaşırdığını anlatan Alış, "Bunun sebebi ne olabilir diye düşündüm. Köyde elektrik olmadığı dönemde, ezanlarını köyün tamamına duyurmak için minareyi bu tepeye yapmışlar." dedi.

16-06/27/-7256657

Vatandaşlardan 63 yaşındaki Mehmet Alim Yaprak da köyün kalabalık olması, bazı mahallelerin çukurda kalması ve elektriğin bulunmaması nedeniyle köyün görünen bir yerine minarenin yapıldığını belirtti.

16-06/27/minare-1467032161

İmamların köyde elektik olmadığı dönemde minareden ezan okumasıyla vatandaşların namaza davet edildiğini dile getiren Yaprak, "En sonunda elektrik geldi. Şimdi de camiden okunuyor, minareden dinleniliyor. Eski minareden sonra bir hayırsever, yeni minare yaptırdı. Yeni minare daha büyük, daha görünür." diye konuştu.

SİVAS/AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN