Slovenya Başbakanı Jansa, seçimler bitmeden Trump'ı tebrik etti

Slovenya Başbakanı Jansa, seçimler bitmeden Trump'ı tebrik etti

ABD, Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını kilitlenirken, Slovenya Başbakanı Janez Jansa sandıklardan önce davrandı. "Amerika kararını verdi" diyen Jansa, Trump'ı tebrik etmekte zaman kaybetmedi.

ABD’de Başkanlık seçimleri sonrasında oy sayım işlemleri devam ederken, başa baş giden yarışın galibini kritik eyaletlerdeki sonuç belirleyecek.

Ancak bu sonuçlar gelmeden Trump’ın kendini kazanan ilan etmesi, kendi destekçileri kadar Slovenya Başbakanı Janez Jansa’yı da ikna etmiş gibi görünüyor.

Twitter hesabından Trump’ı tebrik etmekte gecikmeyen Jansa, “Amerikan halkının Donald Trump ve Mike Pence’i dört yıl daha seçtiği oldukça açık. Bu gerçek ne kadar uzun süre inkar edilirse Başkan Trump için zafer o kadar büyük olacak. Cumhuriyetçi Parti’ye de güçlü sonuçlar için tebrikler” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania’nın Slovenya asıllı olduğu biliniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN