Somali'de otele yapılan saldırı sonucu 3 kişi öldü

Somali'de otele yapılan saldırı sonucu 3 kişi öldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eş-Şebab'ın çok sayıda politikacı ve yabancı temsilcinin bulunduğu bir otele düzenlediği saldırı sonucu 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Polis kaynakları, Şebab mensuplarının, çok sayıda milletvekili, yabancı misyon temsilcileri ve politikacının bulunduğu başkent Mogadişu'daki Mekke El Mükerreme Oteli'ne önce bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini ardından silah sesleri geldiğini belirtti.

Kaynaklar, ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını ifade etti. Otele girmek isteyen Eş-Şebab üyeleri ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıktığı ve bölgeden silah seslerinin gelmeye devam ettiği kaydedildi. Somali'de faaliyet yürüten Eş-Şebab,ülkede bulunan Federal Geçiş Hükümeti (FGH) ile Afrika Birliği Somali Görev Gücü'ne karşı savaşıyor.

ADDİS ABABA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN