Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes

Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes

Azerbaycan ve Ermenistan güçleri arasındaki çatışmaların ardından ateşkes sağlandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı çatışmaların durdurulduğu, geri alınan bölgelerin savunmasının güçlendirildiği belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında tarafların anlaşması ile çatışmaların durdurulduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, cephe hattında tarafların vardığı anlaşma ile 5 Nisan 2016 saat 12.00 itibariyle operasyonların durdurulduğu belirtildi. 

Azerbaycan ordusunun, işgalden kurtarılan topraklarda mevzilerini güçlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Reuters haber ajansı, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes anlaşmasına varıldığını duyurmuş, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, ateşkes sağlandığı konusunda bilgileri olmadığı belirtilmişti. Ancak gelen son bilgiler ateşkesin sağlandığı yönünde. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklaması ile çatışmaların durduğu bilgisi netlik kazandı.

ALİYEV YARALILARI ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Savunma Bakanlığı Merkezi Askeri Hastanesi’nde tedavi edilen yaralı askerleri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Aliyev yaralı askerleri ziyaretinde, Azerbaycan ordusu temas hattında kendi üstünlüğünü daha da güçlendirdiğini söyledi. Aliyev Açıklamasına şöyle devam etti Ermeni işgalcilerinin bu provokasyonlara el atması ilk kez değil. Ben defalarca söyledim ki, onlar işgal altındaki toprakları daima kendi nezaretlerinde tutmak istiyorlar, barış istemiyorlar, görüşmeler sürecinde kendilerini samimiyetsiz götürüyorlar.

Tüm uluslararası, ahlaki normları ihlal edip, sivil halka ateş açıyorlar. Bu olaylardan birkaç gün önce Ermenistan-Azerbaycan sınırında, bu olaylar sırasında ise bizim köylerimizi ateşe tutuyorlar, sivil halktan ölenler var. Onların hareketleri budur. Azerbaycan ordusu askerleri hiçbir zaman sivil halka karşı savaşmazlar dedi.

 

170 ERMENİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrasında karşı tarafın büyük kayıplar verdiği, Ermeni güçlerinin silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekildiği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun açtığı ateşle 170 Ermenistan askerinin öldürüldüğü, 12 zırhlı aracın imha edildiği kaydedildi. Açıklamada, geçen günlerde Azerbaycan ordusu tarafından geri alınan mevzilerin güçlendirildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN