Son dakika! Borsa yine devre kesti

Son dakika! Borsa yine devre kesti

Son dakika haberi... Borsa İstanbul, güne düşüşle başladı ve yine devre kesici uygulaması devreye girdi. Gün içinde iki kez işlemler durduruldu. TCMB Başkanı'nın sürpriz bir şekilde değişmesi sonrasında Borsa İstanbul'da hisseler değer kaybetti. Dün de iki kez devre kesici uygulanmış ve işlemler durdurulmuştu. Borsa İstanbul Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda konuya ilişkin açıklamalar yayımladı.

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlık koltuğunda yaşanan değişimin ardından BIST 100 endeksi ikinci işlem gününe de düşüşle girdi. 

BIST 100 endeksi güne yüzde 5,4 düşüşle 1.304 puandan başladı ve yine devre kesici uygulaması gerçekleşti. Gün içinde iki kez devre kesme işlemi uygulanarak bugün de işlemler iki kez durdurulmuş oldu. Dün de iki kez devre kesme işlemi uygulanmıştı. 

Borsa İstanbul Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımladığı açıklamada "Saat 10:31:08 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur" dedi.

BORSA İSTANBUL'DAN YENİ HAMLE

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Borsa İstanbul, sert hareketlerin yaşandığı hisse senetleri piyasasında bugün için geçerli olacak yeni bir adım attı. 

Bu adıma göre BIST-50 endeksinde yer alan paylarda bugün, açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı (up-tick rule) uygulanacak.

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması hâlinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir

Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4,5 ay önce atadığı Naci Ağbal'ı TCMB Başkanlığı görevinden almıştı. Yerine ise Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu atamıştı.

Böylelikle cumhuriyet tarihinde ilk kez, TCMB'ye 20 ay içinde dördüncü başkan atanmıştı.

Ani başkan değişikliği sonrası borsa ilk işlem gününde sert düşüş yaşamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN