Borsa İstanbul'dan yatırımcılara kritik uyarı: Tüm işlemler için gerekli tedbirler alınacak

Borsa İstanbul'dan yatırımcılara kritik uyarı: Tüm işlemler için gerekli tedbirler alınacak

Türkiye'de piyasaların açılmasıyla Borsa İstanbul'da sert düşüş yaşanırken, bir de yatırımcıları ilgilendiren çok kritik açıklama geldi: Usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbir alınacak, inceleme ve denetim faaliyetleri titizlikle icra edilecek.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından gözler bugün piyasalara çevrildi. Döviz fiyatları yükselirken, Borsa İstanbul'da da sert düşüşler yaşandı.

Borsada tüm işlemler geçici olarak iki kez durdurulurken, Borsa İstanbul'dan kritik bir açıklama daha geldi. Borsa İstanbul AŞ, yatırım kuruluşları ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi uyarısında bulundu. 

YATIRIMCILARA DİKKAT NOTU!

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan açıklamasında, piyasaların etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen borsa piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerin gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlendiği vurgulandı.

Yatırım kuruluşları ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerinin önemle rica edildiği aktarılan açıklamada "Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN