Son dakika! CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

Son dakika! CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la cenaze törenine katılan Kılıçdaroğlu, önce "PKK dışarı" sloganlarıyla yuhalandı, ardından grubun saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede korumaları ve beraberindekiler Kılıçdaroğlu'nu yakında bir eve götürdü. Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve giden Milli Savunma Bakanı Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla tutulduğu evden çıkartıldı. Savcılık soruşturma başlattı, 6 şüphelinin kimliği belirlendi.

Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir grubun saldırısına uğradı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk'a gitti. Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından top arabasına alınan şehidin naaşı, köy mezarlığına götürüldü.

19-04/21/ana-manset-1555853034.jpg

YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRDILAR

Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

19-04/21/screenshot_3.jpg

Yakın korumlarının yanı sıra özel harekat, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle korunan Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu.

19-04/21/kilicdaroglu1.jpg

SIĞINDAĞI EVİ DE TAŞLADILAR

Olayın ardan Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bir eve götürüldü. Kalabalıktan bazıları evi taşlarken, bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ile çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya bölgeye gelerek kalabalığın evin çevresinden dağılmaları için uyarıda bulundu. Akar daha sonra Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve girdi. Evin çevresindeki kalabalığın da dağıldığı görüldü.

EVİN ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Olay anında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan gençlik örgütlenmesinden sorumlu başdanışmanı Deniz Demir, yaşanan olaya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Demir, "Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi. Güvenlik güçleri kontrolü sağladıktan sonra bölgeden ayrılacağız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, "Kemal Bey güvenli bir yere alındı. Soğukkanlılığımızı koruyacağız. Kemal Bey iyi. Gerekli açıklamayı yapacağız" diye konuştu. Bu arada CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada tüm milletvekili ve yöneticiler Ankara'ya çağırıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN ANONS

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve gitti. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Polis arabasının hoparlöründen evin çevresinde toplananlara seslenen Akar, vatandaşları sakin olmaya davet etti.

BAKAN AKAR SUKUNET ÇAĞRISI

Şehit Yener Kırıkcı'ya Allah'tan rahmet dileyen Akar, şöyle konuştu: "Çubuk, yiğit insanların olduğu, şanlı tarihi olan bir yer. Sizler gerçekten son derece bilgili, görgülü, yetişmiş insanlarsınız. Sizin şanlı bir tarihiniz var. Bugün burada bir evladımız şehit oldu. Onunla ilgili gerekli töreni yaptık, vazifemizi yaptık. Onun şehit olduğu yerde şu anda silahlı kuvvetlerimiz, onun silah arkadaşları o dağları, tepeleri oradaki teröristlere dar ediyorlar. Hiçbir şekilde Yener'in kanını yerde bırakmayacağız. Silahlı kuvvetler elinden gelen her şeyi yapıyor. Arkadaşlarım, Yener'in mekanı cennet olsun, Allah anasına, babasına, sizlere, silahlı kuvvetlere sabır versin. Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz simdi sükunetle Yener'in evine gidiyoruz annesine, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere. Burayı boşaltıyoruz. Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz. Arkadaşlarım bize güvenin, bize inanın hep beraber burayı boşaltıyoruz ve Yener'in evine gidiyoruz."

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve giren Akar, bir süre içeride kaldı.  Kılıçdaroğlu daha sonra Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya eşliğinde evden çıktı.

Kılıçdaroğlu, çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı evden zırhlı araçla çıkarıldı. 

19-04/21/kilicdaroglu2.jpg
Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi

VALİLİK: GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Olayla ilgili Ankara Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada, şehit cenaze töreninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir protesto eyleminde bulunulduğu belirtilerek, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır."

19-04/21/mmm3.jpg
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin soruşturma başlattı. Saldırganlardan 6'sının kimliği belirlendi.
 
Öte yandan olayın ardından CHP, yönetici ve vekilleri Ankara'da olağanüstü toplantıya çağırdı. 
 
CHP LİDERİNE 3. SALDIRI

Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerin ardından Meclis'te düzenleyeceği ilk grup toplantısı öncesinde de Meclis kulisinde Orhan Övet adlı bir kişininin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Yumruk gözüne isabet eden Kılıçdaroğlu, saldırgandan şikayetçi olmamıştı.

Kılıçdaroğlu, 25 Ağustos 2016'da ise PKK'nın hedefi olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun da içinde yer aldığı CHP konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken, Yanıklı köyü yakınlarında silahlı saldırı düzenlenmişti. PKK'nın üstlendiği saldırıda 1 jandarma eri hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN