Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuraklığın artmasıyla kaynakları verimli kullanacağız

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı açılış töreninde kuraklık tehdidine dikkat çekerek, "Kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte elimizdeki mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanma mecburiyeti kaçınılmaz bir hal almıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantıyla katıldığı Diyarbakır-Silvan Barajı Gövde Dolgu Çalışması Tamamlanması Merasimi ile Ergani Barajı, Başlar Barajı ve Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde konuştu.

"DİYARBAKIR'DA SULANMAYAN TEK KARIŞ ARAZİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan, bu projeler sayesinde tarım üretiminde 2-3 kar artış beklediklerini belirterek, "Bu da vatandaşlarımızın gelirinde aynı oranda artış anlamına geliyor" dedi. Silvan Barajı'nı önümüzdeki yılın sonuna kadar tamamlamayı ve su tutmaya başlamayı planladıklarını söyleyen Erdoğan, şunları ifade etti: "İnşallah Diyarbakır'da sulanmayan tek karış arazi bırakmayacağız. Silvan projesi, kaya dolgusunun tamamlanmasıyla dörtte üçü biten Silvan Barajıyla birlikte 8 ayrı barajı ve 23 sulama tesisini bünyesinde barındıran, 2 milyon 360 bin dekar alanı sulayacak dev bir projedir. Ergani Barajı 14,5 milyon metreküplük depolama hacmine sahip, 19 bin dekara yakın araziyi sulayacak, 2 bin 500 kişiye yakın ilave istihdam sağlayacak bir eserdir."

"KURAKLIĞIN ARTMASIYLA KAYNAKLARI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"

Türkiye'nin sanıldığının aksine su zengini olmadığını belirten Erdoğan, "Kuraklık tehdidinin artmasıyla birlikte elimizdeki mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanma mecburiyeti kaçınılmaz bir hal almıştır. Halen devam eden çalışmalarla 2023'e kadar 150 yer altı barajını tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Milletimiz, hiç kimsenin demokratik ve ekonomik kazanımlarına el uzatmasına izin vermeyecektir" diyen Erdoğan, Diyarbakır'ın yeni dönemde de "Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden" olmayı sürdüreceğinin altını çizdi. Erdoğan, devamında şunları söyledi: "Yaptığımız yatırımlarla, getirdiğimiz hizmetlerle, kazandırdığımız eserlerle Diyarbakır'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sürecinde ülkemiz büyük avantajlara sahiptir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN