Son dakika! Demirtaş'a Kobani'den iddianame

Son dakika! Demirtaş'a Kobani'den iddianame

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olayları soruşturması kapsamında Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ve Kobani olayları olarak bilinen eylemlerle ilgili olarak başlatılan soruşturma tamamlandı.

Aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve eski milletvekillerinin bulunduğu 27'si tutuklu toplam 108 şüpheli hakkında, Kobani olayları soruşturması kapsamındaki iddianame düzenlenerek Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

TUTUKLULUĞA İTİRAZINA RET  

Demirtaş avukatları, AİHM kararını gerekçe göstererek, 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan müvekkillerinin tahliyesi için başvuruda bulundu.  

Başvuruyu değerlendiren Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin hukuki durumunda bir değişiklik bulunmadığına kanaat getirerek tahliye talebini reddetti ve Demirtaş'ın tutukluluğunun devamına hükmetti. 

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI 

AİHM Büyük Dairesi, Ankara tarafından temyize götürülen Selahattin Demirtaş kararını onaylamış, Demirtaş'ın serbest bırakılmasına karar vererek Türkiye'yi haksız bulmuştu. Öte yandan Demirtaş'a üç ay içerisinde toplam 60 bin 400 euro tazminat ödenmesine hükmedilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN