Son dakika! Dolar yeniden rekor koşusuna başladı, dolar/TL kuru 7,46 liraya yükseldi

Son dakika! Dolar yeniden rekor koşusuna başladı, dolar/TL kuru 7,46 liraya yükseldi

Son dakika haberi... Dolar yeniden rekor koşusuna başladı, dolar/TL kuru 7,46 liraya yükseldi. Geçen hafta 7,37 TL seviyelerinden yükselişe geçen dolar kuru, Merkez Bankası'nın sıkılaştırma müdahalelerine rağmen 7,46TL'yi görmüştü.

Dolar yeni haftaya da güçlü başladı, dolar/TL kuru öğle saatlerinde 7,46 TL seviyesine kadar yükseldi.

Euro/TL kuru 8,82 TL'den alıcı bulurken, sterlin/kuru ise yeni haftada 9,81 TL'den işlem görüyor.

Geçen hafta 7,37 TL seviyelerinden yükselişe geçen dolar kuru, Merkez Bankası'nın sıkılaştırma müdahalelerine rağmen 7,46TL'yi görmüştü.

PİYASALARDA SON DURUM NE?

Anadolu Ajansı'nın haberine göre de uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla avro/dolar paritesi 1,1826, sterlin/dolar paritesi 1,3185 ve dolar/yen paritesi 106,2 düzeyinde seyrediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,4590 liradan, avro 8,8220 liradan satılıyor.

Altının onsu ise uluslararası piyasalarda 1.928,80 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,9 düşüşle 42,15 dolardan işlem görüyor.

BU HAFTA İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANACAK

Analistler, bu haftanın veri gündeminde yurt içinde perşembe günü işsizlik, cuma günü cari işlemler dengesi, yurt dışında ise perşembe günü ECB'nin faiz kararı ve cuma günü ABD'nin enflasyon verilerinin öne çıktığını belirtti.

Piyasalarda bugün öğleden sonra takip edilecek veriler şöyle:

17.30 Türkiye, ağustos ayı Hazine nakit gerçekleşmeleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN