Son dakika! Erdoğan ve AB görüşmesi gerçekleşti

Son dakika! Erdoğan ve AB görüşmesi gerçekleşti

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von Der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü. Erdoğan görüşmede, "Vize serbestisi, gümrük birliğinin güncellenmesi ve müzakere faslı açılması zaruridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von Der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle katıldığı görüşme, 45 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bulundu.

ERDOĞAN, SOMUT ÇALIŞMALARIN ÖNÜNÜ AÇACAK NETİCE BEKLİYOR

Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri ve salgınla mücadelede atılacak ortak adımlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25-26 Mart AB zirvesinde somut çalışmaların önünü açacak netice beklediğini ifade etti. Erdoğan, görüşmede, zirveye sunulacak raporun olumlu gündem istikametinde Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine yönelik önerileri objektif ve yapıcı bir bakış açısıyla yansıtacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, AB yöneticileri ile görüşmesinde, Doğu Akdeniz konulu uluslararası konferans teklifini yineleyerek, AB Zirvesi'nin "birlik dayanışması" bahanesiyle Rum ve Yunan ikilisi tarafından suistimal edilmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

"MÜZAKERE FASLI AÇILMASI ZARURİDİR"

Erdoğan, görüşmede, Kıbrıs meselesinde başarısızlığı kanıtlanmış modellerin adadaki taraflara dikte edilmesi yerine artık gerçekçi ve yeni seçeneklerin tartışılması gerektiğini söyledi. 

Erdoğan, "Vize serbestisi, gümrük birliğinin güncellenmesi ve müzakere faslı açılması zaruridir. Doğu Akdeniz ve Ege'de kışkırtmalara rağmen Türkiye yapıcı adımlar atmıştır" dedi.

AB YÖNETİMİNDEN İLK AÇIKLAMA

Video konferans yöntemiyle yapılan görüşmenin ardından Michel ve von der Leyen ortak basın açıklaması yayımladı. 

Açıklamada, 25-26 Mart'ta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi öncesinde yapılan görüşmede, 10 Aralık 2020'deki AB zirvesinden sonraki durumun değerlendirildiği, ayrıca Doğu Akdeniz’deki durum, Kıbrıs müzakereleri ile Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktanın ele alındığı belirtildi.

AB tarafının gerginliğin düşürülmesinin devamının önemine ve daha pozitif bir AB-Türkiye gündemi için güven tesisinin güçlendirilmesine işaret ettiği kaydedildi.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Suriyelilerin durumu hakkında görüş alışverişi yapıldığı ifade edilen açıklamada, Libya ve Suriye gibi bölgesel konuların da gündeme geldiği bildirildi.

Görüşmede, Michel ve von der Leyen'in AB Liderler Zirvesi'nden sonra Türkiye'ye olası ziyaretlerinin de konuşulduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN