Son dakika! Ermenistan, PKK’lı teröristleri Şuşa bölgesine yerleştirdi

Son dakika! Ermenistan, PKK’lı teröristleri Şuşa bölgesine yerleştirdi

Son dakika haberi... Ermenistan'ın Irak ve Suriye’de sabotaj eğitimi almış onlarca PKK’lı teröristi işgal altındaki Şuşa bölgesine yerleştirdiği ortaya çıktı.

Ermenistan, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'da savaş suçu işlemeye davam ediyor. Azerbaycan kuvvetlerinin güçlü direnişine karşılık vermekte zorlanan iddiaya göre, Ermenistan Şuşa’ya Suriye ve Irak’tan getirilen PKK’lı teröristleri yerleştirdi.

PKK'LI TERÖRİSTLERE AZERBAYCAN ÜNİFORMASI GİYDİRDİLER

Şuşa’ya yerleştirilen söz konusu PKK’lı teröristlere Azerbaycan askeri üniforması giydirildiğine dikkati çeken kaynaklar, Ermenilerin bu yolla, gerçek Azerbaycan askerlerini şaşırtmayı amaçladıkları ayrıca, PKK’lı teröristler öldürüldüğünde, söz konusu teröristlerin Azerbaycan ordusu tarafından Suriye’den getirilen paralı asker olduğunu öne sürecekleri belirtildi.

ESİR ALINAN ERMENİSTAN ASKERİ İTİRAF ETMİŞTİ

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan, PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da Ermenistan saflarında savaştığını itiraf etmişti.

ALİYEV: ATEŞKES İÇİN ANLAŞMAYA HAZIRIZ 

ABD merkezli Fox News televizyonuna konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün Dağlık Karabağ'da ateşkes konusunda anlaşmaya hazır olduğunu açıkladı. 

Aliyev, "Evet, bunu yapmaya hazırız. Bunu defalarca söyledim. Bugün dahi ateşkes konusunda anlaşmaya hazırız. Fakat aynı zamanda Ermenistan Başbakanı, Minsk Grubu'nu oluşturan ABD, Rusya ve Fransa'nın ortaklaşa geliştirdiği ilkelere bağlı olduklarını beyan etmeli” diye konuştu.

AZERBAYCAN'IN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Azerbaycan ordusunun, topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, operasyonların gece boyunca Ağdere, Hocavend, Fuzuli, Hadrut, Gubadlı ve Laçin yönlerinde değişen yoğunlukta sürdürüldüğü belirtildi.

Ermenistan güçlerinin tank, top ve havanlarla ateş açtığı, Azerbaycan ordusunun ise harekat planına uygun başlıca istikametlerde faaliyetlerini sürdürdüğü ve kontrol edilen alanları daha da genişlettiği ifade edildi.

PARALI ASKER İDDİASI 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye'de cihatçı gruplardan ayrılan savaşçıların Gaziantep'ten geçerek Dağlık Karabağ'da cepheye katılmak üzere yola çıktıklarına dair ellerinde güçlü kanıtlar olduğuna ilişkin iddiası için Aliyev, bu konuda Ermenistan’a bakılması gerektiğini söylemişti. 

Aliyev şunları söylemişti:

“Kaç tane yabancı terörist var. Orada Karabağ’daki PKK kampları dahil PKK kampları var. Orada öldürülen teröristlerin üzerinde Kanada ve Lübnan pasaportları bulundu. Ermeni kökenli olup olmadıkları başka bir konu. Yani başka bir ülkenin vatandaşı gelip orada savaşıyor. Bunlar paralı askerler” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN