Son dakika! Ermenistan saldırılarında 42 sivil can verdi

Son dakika! Ermenistan saldırılarında 42 sivil can verdi

Son dakika haberi... Ermenistan'ın, Azerbaycan yerleşim birimlerine top ve füzelerle gerçekleştirdiği kanlı saldırılarda bugüne kadar 42 sivil yaşamını yitirdi. 10 Ekim'de varılan ateşkes kararına Ermenistan'a uymamış, birçok kenti vurmuştu.

Son dakika haberi... Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 13 Ekim'e kadar Ermenistan'ın kanlı saldırılarında çok sayıda sivilin öldüğünü duyurdu. 

Açıklamaya göre, belirtilen dönemde 42 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 206 sivil yaralandı.

BİNLERCE EV VE BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Ermenistan'ın saldırılarında 1479 ev, 66 apartman, 241 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

10 Ekim'de Rusya'nın önderliğinde Moskova'da masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti. 

Fakat Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girememiş, Ermenistan 27 Eylül'de başladığı saldırılara yenilerini eklemişti. 

MOSKOVA'DAKİ MASAYI DA DEVİRDİ

Ermenistan ordusu, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'yi füzelerle vurmuş, kanlı saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Çocukların da aralarında olduğu sivilleri hedef alan Ermeni güçleri, bu kanlı saldırı ile Moskova'da kurulan ateşkes masasını devirmiş oldu.

01-007.jpg

TÜRKİYE'YE RUSYA VETOSU

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan'ın, Dağlık Karabağ'ın geleceğiyle ilgili yürütülen görüşmelere Türkiye'nin de katılması önerisini reddettiklerini açıklamıştı. 

Moskova'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Rusya, ABD ve Fransa'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) himayesi altında çözüm arayışına devam etmesi gerektiğini söylemişti. 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan da "Azerbaycan'a aktif destek veren Türkiye'nin arabuluculuk yapamayacağını" belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN