Son dakika! Fransa’da en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti

Son dakika! Fransa’da en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti

Son dakika haberi... Fransa’da son 24 saatte 30 bin 621 yeni vakanın tespit edilmesi ile koronavirüs (corona virüs) salgınının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Avrupa’da korona virüs salgınında vaka sayılarında rekor artış devam ediyor. Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilerde, korona virüs salgınında ülke genelinde son 24 saatte 30 bin 621 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 809 bin 684’e ulaştığı belirtildi.

Bakanlık, son 24 saatte virüs nedeniyle 88 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, toplam can kaybının 33 bin 135’e yükseldiğini ifade etti. Son bir haftada 6 bin 529 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve bin 750 kişinin yoğun bakımda olduğu aktarıldı.

OHAL DURUMUNA YENİDEN DÖNÜLDÜ 

Ülkede koronavirüs salgınında günlük vaka sayılarının rekor tazelemesi yetkilileri harekete geçirmişti. Bakanlar Kurulu kararnamesi ile sağlık alanında olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

İmzalanan kararname ile ilk olarak 23 Mart’ta geçilen ve 10 Temmuz’da sona eren OHAL durumuna yeniden dönülmüştü. Vakaların tekrar artması üzerine alınan kararın, Cuma günü itibarıyla geçerli olacağı bildirilmişti.

Fransa hükümeti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada koronavirüs salgınını bir 'kamu sağlığı felaketi' olarak nitelendirerek, toplum sağlığının tehlike altında olması nedeniyle katı tedbirleri gerekli gördüklerini bildirmişti.

YASAĞI MACRON DUYURDU 

OHAL açıklamasının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 17 Ekim'den itibaren 4 hafta boyunca Paris ve 8 büyük kentte yerel saatle 21.00-06.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu.

POZİTİF VAKALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Fransa’da yapılan korona testlerindeki pozitiflik oranının bir ay öncesine göre de iki kattan fazla arttığı bildirilmişti. 

Bir ay önce yapılan testlerin yüzde 4,5’i pozitif çıkarken, yeni testlerde bu oran yüzde 9,8’e yükselmişti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN