Son dakika! Giresun'u sel vurdu, ölü sayısı artıyor

Son dakika! Giresun'u sel vurdu, ölü sayısı artıyor

Son dakika haberi... Giresun'daki sel felaketin hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi. Bölgede incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Soylu 'Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu anda 133 vatandaşımız kurtarıldı. 118 köy yolu kapalı. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere'de hasar büyük' dedi. Tarım ve Orman Bakanı ise topu vatandaşa attı, 'Ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana olmaz' düşüncesi içinde. Bu da can kayıplarına yol açabiliyor' ifadelerini kullandı.

Giresun'da meydana gelen sel ve heyelanlarda kaybolanlardan 2'si jandarma olmak üzere 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Üçüncü kez açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki selde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, 11 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söylemişti.

Dereli ilçesi için Soylu, "Hakikaten ben böyle bir tablo görmedim, Allah beterinden muhafaza etsin" ifadesini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 8 OLDU

Alınan son bilgilere göre, şiddetli yağışlar sonrası yaşanan selde şehit sayısı 2’ye, vefat eden kişi sayısı ise 6’ya yükseldi.

"11 VATANDAŞIMIZI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda şu rakamları verebilirim, 4 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 11 vatandaşımızı da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 4 vatandaşımızdan birisi jandarma, evladımız şehit oldu. Onlar, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde, Doğankent'teki arama kurtarma çalışmalarına giderken bu kazayla karşı karşıya kaldılar"

Soylu, şu ana kadar 133 vatandaşın arama kurtarma marifetiyle kurtarıldığını dile getirerek, "Şu yukarıdaki düğün salonunda vatandaşlarımız ve toplam bununla birlikte 3 vatandaşımız daha arama kurtarılmayı bekliyor. Onlarla ilgili de gerek helikopterle gerekse iş makineleriyle gerekse arama kurtarma ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

118 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Kentteki 118 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunun da hala ulaşıma kapalı olduğu, Dereli yolunun ise çalışmaların ardından açıldığı bilgisini paylaştı.

Soylu, tüm ekiplerin seferber olduğunu, ilgili tüm kurumların ekiplerinin çevre ve bölge illerden kente sevk edildiğini söyledi.

Sadece Dereli'de değil, aynı zamanda Doğankent ve Yağlıdere'de de bu ölçekte olmasa da hasarın büyük olduğuna dikkati çeken Soylu, Espiye'nin de Görele'nin de Güce'nin de yağmur aldığını, diğer ilçelerin de yine yağmurdan etkilendiğini belirtti.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi köylerimiz de dahil olmak üzere hasarın ne olduğunu arkadaşlarımız, bizler hep birlikte değerlendiriyoruz. Sayın bakanımızla da özellikle bu tip afetlerde hep birlikteyiz. Her birimiz bir tarafa bakıyor, birimiz arama kurtarma tarafına, diğerimiz meselenin nereden kaynaklandığı, nasıl adım atılacağı… Biraz sonra da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımız da burada olacak ve buna yönelik, buradaki vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız."

SEL FELAKETİ BÖYLE GELDİ

4'Ü ASKER 5 KİŞİ ARANIYOR

Bu arada 4 kişinin hayatını kaybettiği Giresun'da, jandarma aracı da sele kapıldı. Sabah saatlerinde bölgede jandarma aracıyla bir askerin cansız bedenine ulaşıldı. Araçtaki 4 asker ile iş makinesi operatörü bulmak için çalışma başlattı.

GİRESUN'A ÇOK KUVVETLİ SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji, 4 kişinin hayatını kaybettiği sel faciasının ardından başta Giresun olmak üzere Karadeniz'deki pek çok kent için uyarıda bulundu. Buna göre, Rize ve Artvin'in sahil kesimi ile Giresun'un doğusunda çok kuvvetli, Trabzon'un doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

BAKAN SOYLU DA 3 İLÇEYİ UYARMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gece saatlerinde Giresun için yağış uyarısı yapmıştı.

Soylu şunları kaydetmişti: Yarın özellikle Çanakçı, Görele ve Doğankent'te 50 ila 100 kilogram yağmur bekleniyor, Meteorolojiden aldığımız bilgiler çerçevesinde. Özellikle Çanakçı'da yağar, o da Görele'yi de etkisi altına alırsa, buradan Görele'deki vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, dere kenarlarında ve suyun basabileceği noktalarda olmamanız gerekmektedir. Bunu şu anda Görele'deki arkadaşlarımız anons ediyorlar, etmeye de devam edecekler. Yine Çanakçı'daki vatandaşlarımıza da aynı duyuruyu yapmak isterim, Doğankent'e de yapmak isterim."

Suya iyice doyan toprağın sel ve heyelana daha da elverişli hale geldiğinin altını çizen Soylu "Onun için gerekli tedbirleri hem biz alıyoruz hem de vatandaşımızın bu konuda tedbirli olmasını bir kez daha buradan söylemek istiyorum. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

CHP, GİRESUN'A HEYET GÖNDERDİ

Öte yandan CHP, sel felaketinin meydana geldiği Giresun'a heyet gönderdiğini duyurdu.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında milletvekillerinden oluşan heyet, sel felaketinin boyutlarını yerinde incelemek üzere Giresun'a hareket etti.

Heyette, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı bulunuyor.

SEL FACİASI EN ÇOK DERELİ'Yİ VURDU

KORKUNÇ GÖRÜNTÜLER GİRESUN'DAN

SEL FELAKETİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN