Son dakika! Piyasalarda yangın var! Dolar tarihi zirveyi yeniledi

Son dakika! Piyasalarda yangın var! Dolar tarihi zirveyi yeniledi

Son dakika haberi... Geçtiğimiz hafta 7,94'ün üzerine tırmanarak rekor kıran dolar/TL yükselişini bugün de sürdürdü ve 7,95 seviyelerini aşarak tarihi zirveyi yeniledi. Dolar/TL, bugün 7,9591 ile bir kez daha rekor tazeledi.

Döviz piyasalarında bugün tarihi seviyelerin hemen altında gerçekleşen hareketler dikkat çekiyor. Son rekorunu geçen hafta 7,94'ün üzerine tırmanarak kıran dolar/TL, dün güne 7,90'ın altında başladıktan sonra 7,92'nin üzerinde günü kapattı.

Bu sabahın ilk saatlerinde 7,91'lere kadar çekilen kur, piyasaların açılışıyla birlikte yukarı yönlü olarak hareketlendi.

7,95'İN ÜZERİNE ÇIKARAK TARİHİ ZİRVEYİ YENİLEDİ

Gün ortasında 7,95'in üzerine çıkan kur 7,9591 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Saat 12:50 itibarıyla dolar/tl 7,9545'ten el değiştirirken euro/TL ise 9,3305'ten el değiştiriyordu.

Dolar endeksi, yatay seyirle 93,5 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın hemen altında 1,1745 seviyesinden işlem görüyor.

screenshot-1.jpg

KRİTİK SEVİYE 7,96

Yatırım Finansman Menkul Değerler tarafından hazırlanan piyasa analizinde dolar/TL ile ilgili 7,96 direncine işaret ediliyor. Kurumun bugünkü dolar/TL değerlendirmesi şöyle:

"Dolar/TL kurunda, yükseliş kanal direncinden yaşanan geri çekilme kısa süreli kaldı ve yeniden kanal direncine yönelim görüyoruz. 7,96 direnci bu açıdan kritik. Aşılması halinde 8,00 - 8,20 bölgesi hedeflenebilir. Kısa vadede, TCMB'nin izleyeceği politikalar etkili olmayı sürdürecektir. TCMB Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti (AOFM) dün %12,03 ile Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. TL lehine artan getiri oranlarının önümüzdeki dönemde TL'yi desteklediğini ve diğer gelişen ülke para birimlerine göreceli negatif ayrışmasını dengelediğini görebiliriz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN