Son dakika! Putin'in davetine Azerbaycan ve Ermenistan'dan olumlu cevap geldi

Son dakika! Putin'in davetine Azerbaycan ve Ermenistan'dan olumlu cevap geldi

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Putin'in davetine Azerbaycan ve Ermenistan'dan olumlu cevap geldi. Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Moskova'da bir araya gelecek.

Son dakika haberi... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar için Azerbaycan ve Ermenistan'a yaptığı Moskova davetine iki ülkeden olumlu cevap geldi.

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Moskova'da bir araya gelecek.

"AKTİF OLARAK HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının Dağlık Karabağ konusunda Moskova’da yapılacak istişarelere katılacağını duyurdu.

Zaharova, gazetecilere yaptığı açıklamada, üçlü istişarelerin bugün dışişleri bakanları seviyesinde yapılacağını kaydederek "Bakü ve Erivan, Moskova’daki istişarelere katılacağını doğruladı. Aktif olarak hazırlıklar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları'nı Moskova’ya davet etmişti. 

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Putin’in bir dizi telefon görüşmesi yaptığı hatırlatılarak cenazelerin ve esirlerin değişimi için insani nedenlerle Dağlık Karabağ’daki çatışmaların durdurulması çağrısında bulunduğu kaydedilmişti.

Açıklamada "Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Rusya Dışişleri Bakanının ara buluculuğunda bu konularda istişarelerde bulunmak üzere 9 Ekim’de Moskova’ya davet ediliyor" ifadeleri kullanılmıştı.

ÇATIŞMALAR 23 EYLÜL'DE BAŞLADI

23 Eylül'de Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN