Son dakika! Rasim Öztekin'in hayatını kaybetti

Son dakika!  Rasim Öztekin'in hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Usta oyuncu Rasim Öztekin geçirmiş olduğu kalp krizi sonrası tedavi gördüğü hastanede hayanı kaybetti.

Tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Rasim Öztekin, dün öğle saatlerinde fenalaştı. Kalp krizi sonucu kalbi duran 62 yaşındaki sanatçı, ilk olarak Beykoz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yapılan müdahale sonrasında hayata döndürülen sanatçı, daha sonra İstanbul Doktor Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne sevk edildi.

Öztekin, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

rasim-oztekin-son.jpg

BAKAN KOCA: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Oyuncunu vefatına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:  

Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun.

 

 

KAVUĞU ŞEVKET ÇORUH’A DEVRETMİŞTİ 

Geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuk, 20 Eylül 2020’de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a devredilmişti. 

Törende konuşma yapan Rasim Öztekin, “Kavuk, bir usta-çırak ilişkisi. Bir liyakat ilişkisidir. Bugün Türkiye’de liyakat olayı tamamen unutuldu” demişti. 

Kavuğu teslim alan Çoruh ise pandemi döneminde tiyatro emekçilerinin durumuna dikkat çekerek, “Türk tiyatrosu çok zor bir dönem yaşarken mahalle yanarken saçımızı mı tarıyoruz diye bir düşünce geldi aklıma… Bu kavuğu bugünkü zor şartlarda, Anadolu’da perde açmaya çalışan, alternatif sahnelerden apartman dairelerine kadar yüreği tiyatroyla dolu tüm tiyatro emekçileri adına kabul ediyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

evket.jpg

SİYASİLERDEN ÖZTEKİN İÇİN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hayat verdiği karakterler ile bazen güldüren bazen hüzünlendiren ama her defasında bir kez daha kendine hayran bırakan usta sanatçı #RasimÖztekin’in vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. 

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türk sinema ve tiyatrosunun üstadlarından, ülkemizin yetiştirdiği kıymetli oyuncu #rasimoztekin’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz önemli bir değerini kaybetti... Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

 

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Tiyatro ve sinema dünyamızın kıymetli ismi Rasim Öztekin'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sanat camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Geçirdiği kalp krizi sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden #RasimÖztekin'e Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. 

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden dizi ve sinema oyuncusu, tiyatromuzun usta isimlerinden Rasim Öztekin’e Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Geçtiğimiz yaz gururla taşıdığı kavuğu emanet etmişti... Kıymetli tiyatro sanatçımız #RasimÖztekin'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, tiyatro camiasına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. 

ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI 

Demet Akbağ: Çok canım yanıyor… #rasimöztekin Ne çok sevinç ,ne çok anı, ne çok hüzün… Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım, çok üzgünüm… 

Cem Yılmaz: Rasim Abimizin mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. 

Şevket Çoruh: Ustamızı kaybettik. Çok üzgünüm. 

Orhan Aydın: Seni kaybetmek büyük kahır canım kardeşim… Toprağına kır çiçekleri tohumları serpeceğim. 

Selçuk Yöntem: Sevgili Rasim ruhun mutlu olsun. Nur içinde yat. Tiyatro seni çok özleyecek. 

Armağan Çağlayan: Yattığınız yer incitmesin Rasim Hocam.... 

Ali Sunal: Mekanın cennet olsun ustam..

Hazal Kaya: Çok çok üzgünüm... 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN