Son Dakika! Türkiye Adil Öksüz'ü Almanya'dan isteyecek

Son Dakika! Türkiye Adil Öksüz'ü Almanya'dan isteyecek

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da olduğu ileri sürülen FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırladı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, örgütün firari imamı Adil Öksüz'ün, Almaya'da olduğu iddiaları üzerine, hazırladığı 18 sayfalı talepnameyi, 6 Kasım'da Adalet Bakanlığı'na gönderdiği ortaya çıktı.

İADESİ İSTENDİ

Talepnamede, Öksüz'e Akıncı Üssü davasında istinat edilen, 'Anayasayı ihlal, 'Cumhurbaşkanına suikast', 'Yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'silahlı terör örgütü yönetmek', 'askeri komutanlıkların gaspı, 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs etme', 'mala zarar verme', 'kamu malına zarar verme', 'ibadethanelere zarar verme', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarına yer verildi. Öksüz ile alakalı delillere de talepnamede yer veren mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Devleti arasındaki, 'Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi' hükümlerine dayanarak iade istedi. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da olduğu ileri sürülen Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırladı.

Mahkemenin hazırladığı talepname ilk olarak Adalet Bakanlığı'na gönderilecek, ardından Dışişleri Bakanlığı'na gidecek. Dışişleri Bakanklığı tarafından Öksüz'ün Almanya'dan iadesi istenecek.

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu ileri sürülen Adil Öksüz, darbe girişimi gecesi Akın Üssü'nde yakalanmış, skandal bir gerekçe ile serbest bırakılmıştı.

TEMMUZ AYINDA ALMANYA'DA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Almanya'da yaşayan Türkler, 17-18 Temmuz'da FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün Almanya Hannover Steintor merkezindeki Karadeniz Lokantası'nda yemek yerken görüldüğünü iddia etmişlerdi. 

ADALAT BAKANI SOMUT TALEP OLACAK DEMİŞTİ

Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarıyla ilgili olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, daha önce yaptığı açıklamada, "Bir ev resmi konularak 'Burada yaşıyor' şeklinde haber çıkınca arkadaşlarımız üzerinde çalışmaya başladı. Bununla ilgili somut bir talebimiz olacak" demişti.

TÜRKİYE'DEN ADİL ÖKSÜZ NOTASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin "FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna, hatta nerede yaşadığına dair bazı haberler çıkmaya başladı. Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Almanya'ya resmi olarak bir nota verdik. Bu kişinin varsa Almanya'da tespit edilmesi ve bir an evvel tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini istedik" demişti. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN