Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman 2021? Kadro dağılımı belli oldu mu? 40 bin mezun var!

Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman 2021? Kadro dağılımı belli oldu mu? 40 bin mezun var!

İlkokul, ortaokul ve liselerde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi planlanırken, öğretmen atamalarının da yakın zamanda gerçekleşmesi öngörülüyor. 2021 yılında ataması yapılacak 20 bin öğretmenin hangi branşlarda görevlendirileceği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. İşte, öğretmen atamalarında son durum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen atama müjdesi vermesinin ardından, bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan geldi. CNN Türk'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını cevaplayan Bakan Selçuk, daha fazla öğretmen alınması yönünde olduklarını belirterek, "Şimdi de bir 20 bin atama ilan ettik, çabalarımız devam edecek" dedi.

2021 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Bakan Selçuk, "Bizim çabamız daha çok öğretmen alınması yönünde. Kamu maliyet politikasının da bir genel çerçevesi ve toplam kadro sayısı var. Bizim için önemli olan bu pastadaki en büyük payı almak. Şimdi de bir 20 bin atama ilan ettik, çabalarımız devam edecek. Dünyanın her yerinde farklı alanlarda mezunlar var. Milli Eğitim'in ihtiyacı tamamen karşılansa bile dışarıda birkaç yüz bin öğretmen adayı kalacak. Bizim yapmamız gereken şey, mevcut durumdaki açığımızı daha yüksek atamalar yaparak kapatmaya çalışmak. Yaklaşık 40 bin mezun var ortalama. Kamu politikaları çerçevesinde fakülteden her mezun olan istihdam edilir mi diye dünyanın her yerinde bir tartışma var" dedi.

HANGİ BRANŞLARA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Selçuk şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün bir toplantı yaptık, hemen önümüzdeki aylarda kısa bir zamanda bu takvim nasıl olacak ve nasıl işleyecek Personel Genel Müdürlüğümüz taslaklar halinde bize getirdi. Elimizde 2 taslak var, bunlardan hangisini ne şekilde değerlendirelim, Ankara'ya döndüğümde tekrar ekiple bunu konuşup atama takvimini ilan edeceğiz. Daha fazla öğretmen ataması olması gerektiğini net söylüyorum. Haklılar, hayalleri var, gelecek beklentileri var, ev kuracaklar, aile kuracaklar evlenecekler bunun farkındayız. Ekonomik imkanlar çerçevesinde de ilgili bakanlıklarla yapılan değerlendirmeler sonucu böyle bir tablo ortaya çıktı. Temennimiz, çabamız bunu daha da yükselmesi yönünde."

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda hazırladığımız bütçelerde aslan payını Milli Eğitim'e ayırdık. 2021'de oran 147 milyar liraya yükseldi.18 yıl önce resmi-özel dahil okul ve kurum sayımız 50 bin 872 iken bugün bu sayı 87 bin 640'a çıktı. Kadro tahsislerinde en büyük payı eğitim ve öğretime ayırıyoruz. 693 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız" dedi.

Öğretmen atamalarının tarihi ile ilgili net bir açıklama yapılmadığını belirtelim.

2020 yılında 60 ayrı branştan öğretmen ataması yapıldı. Atamaların bazıları şöyle:

* Sınıf öğretmenliği ataması 2 bin 831

* Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ataması 1801

* İngilizce öğretmeni ataması 1739

* Okul Öncesi öğretmeni ataması 1518

* İlköğretim Matematik öğretmeni ataması 1701

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN